Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко за політреформу й хвалить "прекрасну" справу Гавриша

Неділя, 17 липня 2005, 01:23
Питання необхідності подачі подання в Конституційний суд із приводу конституційної реформи ще вимагає розгляду.

Таку думку висловила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в прямому ефірі на харківському телебаченні в суботу ввечері.

"Це подання є. Спільна команда буде вирішувати, що з ним робити", - цитує Тимошенко "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що послідовно відстоює позиції неприйнятності такої реформи в нинішньому її вигляді.

Тимошенко підкреслила, що відповідно до прийнятого варіанта всі повноваження в країні будуть віддані лідерам 3-4 парламентських фракцій, і баланс у розподілі влади, як і контроль за її діями знову будуть відсутні.

"Я вважаю, що після парламентських виборів необхідна глибока системна консолідуюча (конституційна) реформа", - відзначила Тимошенко.

Вона також висловила думку, що у владі України усе ще перебувають люди, яким потрібно відмовитися від заняття бізнесом.

"Два типи політиків прийшли до влади. Одні, що говорили на майдані - це і є їхня суть, інші - прийшли трохи заробити або багато", - заявила вона.

У той же час прем'єр підкреслила, що людей другої категорії в новій владі "критично набагато менше" й "ситуація абсолютно оптимістична".

Прем'єр також заявила, що не варто закривати двері для представників зі старої влади, якщо вони остаточно розпрощаються зі своїм минулим.

Відповідаючи на запитання про те, чи нормально, що народний депутат Степан Гавриш тепло привітав її під час поїздки по Харківській області, Тимошенко сказала, що "кожному треба дати шанс".

Вона підкреслила, що організовуваний ним уже четвертий рік поспіль фестиваль "Печенізьке поле" є прекрасною подією, і харків'яни повинні бути йому вдячні.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Гавриш вступити у фракцію БЮТ, Тимошенко відзначила, що таке рішення може й буде приймати безпосередньо сам Гавриш.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування