Тимошенко пообіцяла Харкову метро. Їй подарували свиню

Неділя, 17 липня 2005, 02:16
Уряд України має намір провести виїзне засідання в Харкові для обговорення всього комплексу питань області.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в Харкові в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона також висловила думку, що продаж земель несільськогосподарського призначення є основним потенційним джерелом поповнення місцевих бюджетів.

"Виставляйте землі несільськогосподарського призначення на продаж. Виділіть якусь частину ділянок - 20 лотів, продайте їх красиво на відкритих аукціонах. Це перше наше доручення", - сказала вона.

Крім того, прем'єр пообіцяла, що Кабмін виділить кошти на будівництво в
Харкові метро.

Вона також повідомила, що уряд має намір забезпечити ціну покупки зерна врожаю 2005 не нижче 600 грн за тонну.

"Не продавайте зерно за демпінговими цінами - 350-400 грн. за тонну", - звернулася прем'єр до аграріїв.

Вона підкреслила, що у світі складається гарна кон'юнктура на зерно, тому що врожай у деяких країнах виявився менше очікуваного, і відзначила, що уряд побудував модель, яка дасть правильний сигнал біржовому ринку про ціну.

Вона сказала також, що створення корпорації "Антонов" дозволить вирішити складну фінансову ситуацію на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (ХДАВП) і залучити дешеве фінансування для розширення обсягів виробництва.

Крім того, Тимошенко висловила впевненість у прекрасних перспективах харківського державного підприємства "Завод імені Малишева" й обіцяє допомогу уряду у вирішенні проблем, що перед ним стоять.

На зустрічі з активом області Тимошенко також заявила про необхідність звернути особливу увагу на підвищення народжуваності.

"Ми ніколи в житті не прогодуємо пенсіонерів, якщо не почнемо народжувати дітей", - цитує прем'єра УНІАН.

Вона відзначила, що уряд, проаналізувавши динаміку приросту населення, прийшов до висновку, що найближчим часом кількість населення в Україні може скоротитися до 42-45 млн.

Крім того, як повідомляє Харківська облдержадміністрація, Тимошенко побувала на полях Агрокомбінату "Слобожанський" у Чугуївському районі області.

Там почалося збирання ранніх зернових і хлібороби подарували прем'єру перший сніп щойно зібраного хліба. У цьому ж господарстві Тимошенко відвідала свиноферму.

Під кінець зустрічі працівники "Слобожанського" подарували Тимошенко корзину з продукцією агрокомбінату, в якій було молочне порося і різноманітні ковбасні вироби.

На це прем’єр відповіла, що обов'язково відвезе корзину в уряд і цей подарунок стане суттєвим аргументом у вирішенні вищеназваних проблем українського тваринництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News