Литвин пророкує, що депутати не пустять суддів у КС

Неділя, 17 липня 2005, 04:19
Спікер Володимир Литвин не виключає, що в Конституційний суд буде направлено подання, яке стосується скасування результатів голосування політреформи 8 грудня.

"Якщо це станеться, у парламенті, скоріш за все, блокуватимуть будь-які спроби замінити членів КС", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", коментуючи закінчення строку повноважень частини суддів КС.

"Верховній Раді не дадуть обрати нових суддів за своєю квотою. А тим, кого призначить своїм указом президент чи визначить з’їзд суддів, завадять скласти присягу", - прогнозує Литвин.

На питання, чому він так вважає, спікер відповів: "Я знаю настрої обох сторін — і противників реформи, і її прибічників. Конфлікт прогнозований, він здатний стати гострим і затяжним. Краще його уникнути, аби не довелося вкотре неприємно дивувати свою країну".

Критикам реформи Литвин рекомендує "добре зважити всі "за" і "проти".

"А для початку раджу уважно вивчити настільки по-злому паплюжений ними документ. Прочитають — побачать: повноваження президента акцентовано посилюються. Він стає справжнім главою держави, а не наглядачем для уряду", - вважає голова ВР.

"Йдеться не про звуження повноважень глави держави, а про природне розширення можливостей Верховної Ради та Кабінету міністрів. І це спрямовано не на шкоду президенту, а на благо країни", - сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...