Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знайде свою заміну Омельченку і втішає журналістів

Неділя, 17 липня 2005, 05:11
Лідер Народної партії, спікер Володимир Литвин не виключає, що НПУ висуватиме свого кандидата на посаду мера Києва.

"Не виключаю, що ми висунемо свого представника", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

На питання, чи зможе цей представник перемогти, спікер відповів: "У кожному разі він зможе вплинути на хід боротьби".

Загалом же, Литвин прогнозує, що на виборах мера Києва "сутичка буде жорсткою".

"У цю сутичку можуть утрутитися люди, сьогодні не присутні в розкладах. До певної міри пост міського голови більш значущий, ніж пост спікера чи прем’єра. Столиця — це столиця. Тим більше, що Україна приростатиме інвестиціями, це позитивно позначиться на київському бюджеті, котрий і так цілком благополучний", - сказав він.

Щодо парламентських виборів наступного року, Литвин спрогнозував, що "скоріш за все, всі провідні опозиційні сили об’єднаються в один блок".

"Шанси СДПУ(о) багато в чому залежать від того, хто стане їхніми партнерами. Самостійно подолати 3-відсотковий бар’єр, на мій погляд, їм буде важко. Їхня роль у вітчизняній політиці демонізована", - сказав він.

"Що стосується того, чи добре я знаю Віктора Медведчука... Цю людину ніхто не знає добре", - додав Литвин.

Голова Верховної Ради також висловив думку, що наступний склад парламенту буде на 60% таким, як теперішній. "Гадаю, приблизно на 60% він не різнитиметься від сьогоднішнього", - вважає спікер.

Коментуючи недавнє прийняття ВР версії закону про вибори народних депутатів, де журналістам заборонено оцінювати передвиборні програми, Литвин зазначив: "Я вас утішу: вони мало чим різнитимуться одна від одної".

Спікер також висловив думку, що в Україні немає свободи слова. "Свободи слова у нас загалом немає. Дослідження показують: процес позитивних змін у мас-медіа зупинився", - вважає він.

"Процес монополізації преси видозмінився: мова тепер іде про перемонополізацію. Тобто про масовий перехід медіа-груп із одних рук в інші. Є підозра, що нові власники (так само, як і попередники) дивляться на канали та газети як на свої удільні князівства, як на інструмент політичної й економічної боротьби", - вважає Литвин.

"Коли я бачу на різних телеканалах одні й ті ж сюжети, одні й ті ж коментарі, я ставлю собі запитання: чи то журналісти раптом стали мислити однаково, чи то з’явилися нові темники. У перше мені чомусь не дуже віриться", - каже спікер.

Він також назвав чутками інформацію, що на нього працює політтехнолог Юрій Левенець. "Він у мене нічого не робить. Я з Юрієм Левенцем останній раз зустрічався, напевно, кілька років тому", - сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування