Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко таки знайшов компроміс з "Газпромом"

Неділя, 17 липня 2005, 17:41
ВАТ "Газпром", НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго АГ" підписали в неділю пакет документів про "повне і остаточне" врегулювання проблеми 7,8 млрд. куб. м російського газу, що знаходиться в ПСГ України.

Про це говориться в спільному прес-релізі "Газпрому" й "Нафтогазу", розповсюдженому в неділю.

Відповідно до підписаних документів, НАК "Нафтогаз України" передано 2,55 млрд. куб. м газу в рахунок часткової оплати послуг по транзиту російського газу в 2005 році.

При цьому транзит російського газу через територію України буде збільшений на 8 млрд. куб. м в 2005 році та на 8-11,5 млрд. куб. м в 2006 році в порівнянні з раніше запланованими об'ємами.

Згідно з документами, ВАТ "Газпром" реалізовувало 5,25 млрд. куб. м російського газу, що знаходиться в ПСГ України, компанії "РосУкрЕнерго". НАК "Нафтогаз України" забезпечить в 2005-2006 рр. відбір з ПСГ України і передачу компанії "РосУкрЕнерго" 5,25 млрд. куб. м газу.

"За підсумкаvми підписання сторони констатували, що документи підписані на взаємовигідних ринкових умовах і є основою для розвитку співпраці на перспективу", - говориться в прес-релізі.

У той же час заступник голови правління "Газпрому", генеральний директор ТОВ "Газекспорт" Олександр Медведєв заявив, що "конфлікт навколо 7,8 млрд. куб. м російського газу в ПСГ України повністю вичерпаний".

"Завдяки зарахуванню газу й збільшенню транзиту Україна зможе вирішити проблему дефіциту газового балансу. Отже, Україна зацікавлена в безумовному виконанні зобов'язань по додатковому транзиту", - цитує "Інтерфакс-Україна" коментар Медведєва, розповсюджений у неділю.

"А це, у свою чергу, дає нам тверду впевненість в одержанні істотного додаткового валютного виторгу", - підкреслив заступник голови правління "Газпрому".

За його словами, ВАТ "Газпром" також одержить близько 800 млн. доларів додаткового валютного виторгу від продажу газу з ПСГ України компанії "РосУкрЕнерго" за ринковою ціною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...