Ізраїльський інвестор хоче бізнес в Україні й подумає про "Криворіжсталь"

Неділя, 17 липня 2005, 18:10
Відомий ізраїльський бізнесмен, голова ради директорів однієї з найбільших інвестиційних компаній "Африка-Ізраїль" Леві Леваєв заявляє про зацікавленість вести бізнес в Україні.

Про це Леваєв заявив журналістам у неділю після зустрічі з першим віце-прем'єром України Анатолієм Кінахом, який перебуває з візитом в Ізраїлі.

"Ми могли б взяти участь, зокрема в металургії, нафтовому бізнесі, усьому, що стосується будівництва - ми працюємо в широкому спектрі діяльності", - сказав він.

При цьому Леваєв відзначив, що зараз у нього немає ніякого бізнесу в Україні, але з цією країною його пов'язують єврейські організації, що діють на українській території.

За його словами, зараз є можливості залучати інвестиції в Україну. Він додав, що останнім часом усе більше й більше бізнесменів звертають увагу на Україну, і його компанія "Африка-Ізраїль" також вирішила виявити активність у цьому напрямку.

Леваєв відзначив, що український уряд має можливість створити "досить серйозний ґрунт" для роботи бізнесменів. Він констатував, що в цей час в Україні не дуже просто працювати, зокрема, через високі фінансові ставки.

Відповідаючи на запитання, чи буде його компанія брати участь у повторній приватизації "Криворіжсталі", Леваєв сказав: "Ми ще не брали участь (у приватизаційних конкурсах) і не були в цьому зацікавлені, але зараз, можливо, розглянемо пропозицію".

Він висловив надію, що в Україні будуть створені стабільні умови для роботи бізнесу й буде менше бюрократичних проволочок, пов'язаних з веденням бізнесу.

Компанія "Африка-Ізраїль" має річний оборот більше $1 млрд. і планує в майбутньому досягти оборот $5 млрд. Компанія працює як в Ізраїлі, так і в інших країнах в області нерухомості, енергетики, металургії, індустрії, комунікації, ЗМІ, модного бізнесу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування