Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розповів, як загнати депутатів. Але думає, що вони втечуть

Неділя, 17 липня 2005, 19:56
Штучне формування парламентської більшості, що не склалося природним шляхом у результаті виборів, можливо тільки на певний час.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин, виступаючи на зустрічі з організацією "Народна партія" у Дніпропетровській області в неділю.

Відповідаючи на запитання про те, чи може бути сформована парламентська більшість, про що заявляли прем'єр Тимошенко й президент Ющенко, Литвин підкреслив, що існує кілька способів сформувати парламентську більшість.

За його словами, одним з таких способів може бути насильницьке формування більшості. "Попросити правоохоронні органи, щоб змусили написати заяву", - сказав Литвин, відзначивши, що в такий спосіб можна заганяти депутатів у парламентську більшість.

За словами спікера, є ще один спосіб формування більшості в парламенті, "це сісти домовитися й створити дійсно коаліційний уряд, щоб він відповідав інтересам всіх політичних сил". "А тоді потрібно переформувати уряд, а на це ніхто не піде", - відзначив Литвин.

За словами спікера, існує ще один спосіб сформувати більшість у парламенті, а саме - провести позачергову сесію, на якій прийняти закон "Про внесення змін у Конституцію України", що стосується реформування системи місцевого самоврядування (3207-1).

Спікер нагадав, що з прийняттям цього закону зміни в Конституцію, що стосуються політичної системи в Україні, набудуть чинності з 1 вересня 2005 року.

За словами Литвина, у такий спосіб можна буде сформувати систему влади на новій основі, як це передбачається в законі "Про внесення змін у Конституцію України". "Якщо ці варіанти підходять, то нехай беруть і роблять", - сказав Литвин.

У той же час спікер підкреслив, що "це штучний процес". На думку Литвина, штучно формувати більшість, якщо це не склалося природно в результаті виборів, це на певний час. "Якщо заганяти (народних депутатів), то будуть бігти при найменшій можливості", - додав Литвин.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування