ЮЩЕНКО ПОЧАВ МІЛІЦЕЙСЬКІ ЧИСТКИ

Понеділок, 18 липня 2005, 11:22
Президент Віктор Ющенко під час засідання колегії МВС закликав подати у відставку керівника львівської міліції Богдана Шкараду.

Про це Ющенко сказав, незадоволений виступом начальника міліції Львівщини.

"Я не можу слухати як професійну вашу доповідь і прошу подати рапорт", - сказав Ющенко.

"Я слухаю вашу доповідь і мені здається, я не в світі цьому перебуваю! Перший висновок, який я роблю – що організована злочинність ніколи не буде знищена. Тому що її кришує і організовує МВС на вашій території", - сказав Ющенко.

"Якщо ви чесний полковник, ви повинні рапорт покласти на стіл і сказати, що ви з цією темою не справляєтеся", - додав Ющенко. Він зазначив, що не дозволить "і далі півроку мордували область".

Зокрема, Ющенка обурила фраза Шкаради, що обласна міліція взяла на облік дев'ять організованих груп.

"Давайте підсумуємо вашу зарплату, скільки держава тратить на вас! Скільки вам ще треба десятків тисяч, щоб ви ту групу зв’язали, зробили розслідування, подали прокуратурі і разом з прокуратурою виграли слідство?!", - додав Ющенко.

Також Ющенко обурився фактами, що контрабанду у Львівській області супроводжує міліція. "Хто супроводжує машини з тим (контрабандним) м’ясом, бандити чи перевертні, уже не зрозуміло!", - сказав Ющенко.

Він також висловив загальне невдоволення роботою міліції. "Немає фронту, на якому ви виграли. Система глибоко криміналізована", - сказав Ющенко.

"Якщо хабарі дають – винна міліція, мені нема більше кого слухати!", - зазначив президент.

Ющенко також подякував керівнику Полтавської міліції за організовану в області боротьбу зі злочинністю.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування