Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АХМЕТОВ СХОВАВСЯ ВІД ЛУЦЕНКА ЗА КОРДОНОМ. Але, якщо потрібно, до нього приїдуть

Понеділок, 18 липня 2005, 11:45
Донецький бізнесмен, президент футбольного клубу "Шахтар" Ринат Ахметов не з'явився в призначений час у МВС для надання пояснень.

Ахметова очікували в понеділок до 11.00 у Департаменті карного розшуку МВС України Донецька, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

В інтерв'ю журналістам представник департаменту карного розшуку Сергій Блохін повідомив, що в понеділок зранку на їх адресу прийшла телеграма, як з футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк), так і з компанії "Систем кепітал менеджмент".

У них значиться, що запрошення прийти на бесіду в департамент карного розшуку МВС Ахметову вручено не було через його відсутність в Україні. "Він знаходиться за кордоном на відпочинку, одночасно займається питаннями бізнесу", - пояснив суть телеграми Блохін.

У той же час у п'ятницю прес-служба Ахметова підтвердила одержання бізнесменом запрошення з'явитися у МВС.

Блохін також висловив припущення, що ні у ФК "Шахтар", ні у фірми СКМ у цей час також немає зв'язку з бізнесменом.

За словами Блохіна, Ахметов буде повторно запрошений на бесіду після прибуття в Україну. "Запросимо ще раз, якщо треба буде, ми туди під'їдемо", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, по яких кримінальних справах працівники правоохоронних органів мають намір допитати Ахеметова, Блохін ухилився від прямої відповіді, сказавши:

"Ми збираємо мозаїку з картини 10-18 років давнини. По цій картині є низка питань, по подіях, які не мають строку давнини". У зв'язку із цим Ахметов "має прибути, ми поставимо йому питання, і тема буде вичерпана або не вичерпана", повідомив представник МВС.

Крім того, за його словами, по даних справах у правоохоронних органів є багато питань і до працівників міліції, які займалися подіями в Донецькій області.

Відповідаючи на питання журналістів про зміст запрошення на ім'я Ахметова, у якому було зазначено, що він запрошується для надання пояснень у справі про нанесення тілесних ушкоджень громадянину Чернишову, Блохін відмовився дати якісь пояснення, мотивуючи тим, що це може "становити небезпеку" для життя цієї людини.

Інформація про письмове запрошення Ахметова в Департамент карного розшуку МВС України "для надання пояснень за матеріалами перевірки події, що мала місце в Донецьку", з'явилася на сайті МВС у середу, 13 липня.

За повідомленням прес-служби міністерства внутрішніх справ, йому були передані чотири телеграми із запрошенням. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю "5 каналу" заявив, що Ахметова запросили не як обвинувачуваного, а як підозрюваного.

Читайте також:

Луценко кличе Ахметова чотирма телеграмами. Ахметов підтверджує

Ахеметова викликають у МВС через тілесні ушкодження

Луценко запрошує Ахметова "на каву" за "кримінальний епізод"?

Луценко викликає Ахметова за стрілянину. Але він нічого не знає


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування