Семенюк продає частину "Криворіжсталі". У Кінаха є план

Понеділок, 18 липня 2005, 13:54
За результатами проведеної незалежної оцінки 1,74%-го пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь", його початкова вартість становитиме 67 млн. 93 тис. 70 грн.

Про це повідомили в прес-службі Фонду держмайна, передає УНІАН.

Згідно з інформацією прес-служби, за такою початковою ціною пакет буде виставлений на продаж на фондову біржу.

У той же час перший віце-прем'єр Анатолій Кінах заявив, що план підготовки приватизації "Криворіжсталі" вже затверджено, передають "Новини – Україна" з посиланням на його прес-службу.

"Ми гарантуємо збереження всіх соціальних гарантій робочому колективу заводу", - сказав Кінах. За його словами, "на сьогодні контролюється діяльність "Криворіжсталі" на ринку металів".

Кінах також повідомив, що на даний момент немає ніяких сумнівів щодо стабільності діяльності заводу.

Як відомо, у червні 2004 року консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" придбав на приватизаційному конкурсі держпакет "Криворіжсталі" у розмірі 93,02% статутного фонду за 4 млрд. 260 млн. грн. Практично відразу продаж "Криворіжсталі" був оскаржений в судах, як проведений з порушенням законодавства, на неконкурентних умовах, за заниженою ціною.

22 квітня 2005 року Київський господарський суд визнав незаконною приватизацію "Криворіжсталі", а 2 червня 2005 року Апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив це рішення.

18 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про повторний продаж 93,02%-го пакета акцій "Криворіжсталі".

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів 215-р від 23 червня 2005 року, 1,74%-й пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь" має бути реалізований на біржі з 29 червня по 30 вересня 2005 року.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...