Ющенко заборонив матюкатися, а мільйони Засух краще пішли б на ізолятори

Понеділок, 18 липня 2005, 17:16
Президент Віктор Ющенко заборонив міліціонерам застосовувати тортури до затриманих або арештованих.

"Якщо буде зафіксована хоча б одна тортура в Україні, у відставку іде начальник обласного управління МВС і заступник міністра", - попередив Ющенко під час засідання колегії міністерства.

"Вам таких прав (застосовувати тортури) ніхто не давав. Ви повинні поводитися як з громадянами України. Це дикунство. Це Латинська Америка 1920-30 років!", - обурився Ющенко, зачитавши витримки з листів від арештованих, які направляли йому.

Ющенко також попередив міліцейське керівництво, що обшуки повинні відбуватися при наявності ордерів і з залученням свідків. "Все інше – це робота оборотнів. Це дискредитація мене, міністра, закону, держави", - сказав Ющенко.

Президент також поставив вимогу міністру МВС Юрію Луценку через шість місяців доповісти йому про забезпечення у ізоляторах санітарних і комунальних умов.

"Я просив би, щоб через шість місяців я більше не говорив, що в ізоляторах немає каналізації, умивальників, що там сиро, немає вентиляції, світла, що там не витримується норма", - попередив Ющенко.

"Там знаходяться громадяни України! Не люди, яких завезли з Луни, чи тварини... Там знаходяться люди, і ще невідомо, хто вони є – чи злочинці, чи ні", - додав Ющенко.

Він звернув увагу на лист з білоцерківського ізолятора. "Скільки вкрадено Засухою і його шайкою грошей... Мільйони! І у нас не вистачає привести ізолятор у санітарну норму", - сказав Ющенко.

Президент також заборонив міліціонерам лаятися матюками.

"Давайте, друзі, домовимося, що бранний лексикон ви повинні залишити вдома. Бажано, щоб і дома його не було. Ви є державні службовці! Попробуйте спілкуватися без матів-перематів. Якщо хтось не навчиться – подавайте рапорти", - сказав Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...