Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що з Японією щось не так

Понеділок, 18 липня 2005, 18:15
Українсько-японські відносини слід розвинути і вивести їх на вищий рівень, переконаний президент України Віктор Ющенко.

"Такий світовий лідер як Японія, і так слабо представлений на українському ринку – тут щось не так. Треба переглянути наші відносини – починаючи від статусу, закінчуючи "дорожньою картою". Нам є про що домовлятися", – сказав Ющенко в інтерв'ю японським журналістам напередодні свого візиту до Японії.

Глава держави наголосив, що товарообіг між двома країнами, який нині становить 0,5 млрд. доларів, "не є тим, чим можна гордитися". "Я відчуваю, що ми можемо більше, і йдеться перш за все про високі технології", – сказав президент.

Для прикладу Ющенко зазначив, що Україна є розробником низки всесвітньо відомих пасажирських, транспортних і військово-транспортних літаків, таких як "Мрія" та "Руслан". Крім того, Україна розробила сучасні ракетні комплекси "Зеніт" і "Циклон".

"Після 14 років незалежності Україні важко самій розвивати це питання. Ми готові запросити японських колег на будь-якій стадії розробок", – сказав президент.

Глава держави наголосив, що для ефективної співпраці в цій галузі обидві країни повинні мати активні зв'язки на високому рівні. "Ми маємо працювати на рівні спеціальних комісій, на рівні прем'єр-міністрів", – сказав Ющенко.

Крім того, президент висловився за підписання двосторонніх угод у галузі культури, освіти та науки. "Це ті речі, які мають бути формалізовані в безпосередніх двосторонніх угодах", – зазначив Віктор Ющенко.

На прохання журналістів президент поділився своїми думками щодо вибухів у Хіросімі та Нагасакі.

Ющенко порівняв цю трагедію з вибухом на Чорнобильській АЕС, висловивши надію, що "це були останні ядерні атаки на людство". "Ці трагедії мають нас навчити відчувати лікоть одне одного, розуміти одне одного", – сказав президент, додавши, що події такого масштабу є трагедією не окремих націй, а цілого світу.

На початку серпня світ відзначатиме 60 років трагедії Хіросіми та Нагасакі.

УНІАН


Ющенко подивиться на японські вулики

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування