Ющенка розізлила міліція Києва, через яку щодня беруть в облогу його дачу

Понеділок, 18 липня 2005, 18:51
Президент Віктор Ющенко невдоволений роботою Київської міської і обласної міліції.

Як повідомив Ющенко під час засідання колегії МВС, протягом півроку число скарг на дії київської міліції зросло в два з половиною рази.

"Київська міліція не є публічна. Надмінна, пихата, десь за хмарами літає, спілкується десь із Всевишнім. До громади вона далека", - сказав Ющенко.

Він звернувся до керівника київської міліції Яреми: "Попрошу київського генерала брати собі це на погони". Коли Ющенка поправили, що Ярема – полковник, він відповів: "Ну хоче ж бути генералом?..."

"Біля мене на державній дачі немає дня, щоб люди не стояли. Питання номер один – це злочини із землею. Чи це не відомо київській міліції? Чому ви не боїтеся встати з колін? Чому ви боїтеся правду назвати правдою?", - сказав Ющенко.

"Я вам даю слово, по кожній своїй дії персонально я прозвітуюся перед вами. По кожній операції приватній моя родина прозвітується перед вами. Але я вимагаю, щоб такі звіти несли всі посадові особи України. Для вас немає запретної зони, друзі! Почуйте мої слова!", - також сказав Ющенко.

За його словами, у Києві і Київській області не задокументовано жодного злочину, вчиненого посадовою особою у питанні землі. "Друзі, це моє останнє попередження!", - заявив Ющенко.

Також, за словами Ющенка, по Донецькій області число скарг зросло у півтора рази, по Дніпропетровській – в два рази, Харківській – 1,9 рази, по Криму – в 2,3 рази.

Він також висловив невдоволення, що у Запорізькій області не було викрито жодного факту хабарництва, де сума хабара перевищує 10 тисяч. "Мера, правда, знайти не можемо...", - додав Ющенко, маючи на увазі мера Запоріжжя Карташова, який ударився у біга.

"Де немає ефективності боротьби, перше, що приходить на розум – що керівництво пов’язано з діяльністю злочинних груп", - сказав Ющенко.

У питаннях обігу спирту, наркоманії і землекористування, на думку президента, "кримінал і міліція зрослися і створили свою тіньову економіку, яку не можна виміряти, проте можна уявити".

"Хотів би нагадати, Юрій Віталійович, тобі, за твоє персональне зобов’язання забезпечити повний контроль за обігом спирту. Десь три місяці тому така ініціатива з твоїх вуст прозвучала. Я хотів би, щоб ця резолюція почала виконуватися", - додав Ющенко, звертаючись до Луценка.

Він також доручив МВС, Генпрокуратурі, Міністерству юстиції із залученням Верховного суду "розробити національну програму боротьби з корупцією".

"Зробити просту і зрозумілу програму. Щоб у кожному районі була дорожня карта, як нам побороти корупцію", - зазначив Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування