Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підприємство зі списку на реприватизацію вирішило помиритися з Семенюк

Понеділок, 18 липня 2005, 20:40
ЗАТ "Волинський шовковий комбінат" (Луцьк) запропонувало Фондові держмайна (ФДМ) України укласти мирову угоду в справі по розірванню договору купівлі-продажу 51,76%-го пакета акцій ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат", зобов'язавши погасити прострочену заборгованість у сумі $2120 тис. протягом року з дати підписання угоди.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі ФДМ.

Як відзначає прес-служба, "Фонд держмайна в даний час розглядає таку можливість з урахуванням того, що контроль над виконанням зобов'язань по угодах про реструктуризацію простроченої заборгованості по кредитах, залученим під державні гарантії, здійснює Міністерство фінансів".

Як повідомлялося, 13 травня 2005 року ФДМ направив у господарський суд Волинської області позовну заяву до ЗАТ "Волинський шовковий комбінат" і ЗАТ "Регідіс" про розрив договору купівлі-продажу на придбання 51,76%-го пакета акцій ВАТ "ХПК" від 1 червня 2004 року і поверненні цього пакета у власність держави, а також стягненні пені і штрафу за невиконання умов договору.

Підставою для подання позову стало невиконання ЗАТ "Волинський шовковий комбінат" пункту договору, відповідно до якого покупець зобов'язаний протягом року з дати підписання договору погасити прострочену заборгованість за кредитною згодою з ВАТ "Укрексімбанк" щодо зовнішнього кредиту під держгарантії в сумі $1556 тис.

Наступне судове засідання заплановане на вересень 2005 року.

Як повідомлявся, ЗАТ "Волинський шовковий комбінат" придбав 51,76% акцій ВАТ "ХХБК" у червні 2004 року за 18634 тис. грн.

В травні це підприємство згадували у списку на реприватизацію. Волинський шовковий комбінат, який пов'язують з "Укрбашнафтою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...