Омельченко набудував ще тільки 10%. 90% ще попереду

Вівторок, 19 липня 2005, 12:45
Київський міський голова Олександр Омельченко вважає упередженим ставлення жителів Печерського і Шевченківського районів Києва до питань забудови центру столиці, винесеним на громадські слухання 18 липня. Про це він сказав журналістам у вівторок.

Як відзначив Омельченко, 90% об'єктів, що викликають невдоволення киян, знаходяться в стадії проектування і землевідводу.

"Тільки 10% об'єктів знаходяться в стадії будівництва або вже побудовані, тобто до питань, які винесені на обговорення, жителі центральних районів ставляться упереджено", - сказав він.

При цьому мер Києва відзначив, що був готовий до провокацій під час проведення громадських слухань.

"Я був підготовлений службами районів до провокацій, запланованих політичною групою, очолюваною народним депутатом України Володимиром Бондаренком і депутатом Київради Віталієм Комовим. Я був готовий вислуховувати по дві години лементи і шантаж у Печерському і Шевченківському районах", - сказав Омельченко.

Він відзначив, що політичні сили, що підігрівають невдоволення жителів міста, не прагнуть до ухвалення конструктивних рішень для того, щоб "знайти причини конфліктів і запобігти їм надалі".

Крім цього, Омельченко повідомив, що за підсумками районних громадських слухань у серпні буде ухвалене загальноміське рішення, у якому будуть зазначені додаткові умови за узгодженням проектної документації для будівництва об'єктів у центральній і історичній частині міста.

"З 10 районів Києва проблеми є в Печерському, Шевченківському і Подільському районах. В інших районах Києва проблем нема", - сказав він.

Омельченко також повідомив, що буде особисто контролювати питання вирішення конфліктних ситуацій навколо забудови Києва.

"Це питання переспіло для того, щоб їм займалися мої заступники", - сказав він.

Як повідомлялося, у понеділок у Києві відбулися громадські слухання з питань забудови в Печерському і Шевченківському районах.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування