СБУ стане елітарною та БОРОТИМЕТЬСЯ З НЕЗАКОННОЮ ПРОСЛУШКОЮ

Вівторок, 19 липня 2005, 12:45
Президент Віктор Ющенко відзначає необхідність кадрового оновлення Служби безпеки України, а також вирішення проблеми незаконного прослуховування.

Під час засідання колегії СБУ за участю глави держави, яке проходило в Києві, він поставив перед Службою безпеки завдання щодо посилення боротьби з незаконним прослуховуванням, повідомляє у вівторок прес-центр СБУ.

На засіданні була проаналізована робота Служби безпеки за останнє півріччя, а також розглянуті можливості щодо подальшої активізації діяльності підрозділів СБУ відповідно до завдань, які визначені законодавством.

Як повідомили в прес-центрі, незважаючи на в цілому позитивні оцінки діяльності СБУ за останні місяці, президент висловив низку конструктивних зауважень і поставив перед службою чіткі завдання, насамперед, у питаннях контррозвідувального захисту держави, боротьби з контрабандою і корупцією.

Як відзначив голова СБУ Олександр Турчинов, перед СБУ поставлені дуже серйозні і відповідальні завдання, реалізація яких вимагає відродження Служби безпеки як елітарного і, у першу чергу, інтелектуального силового підрозділу, що користується повагою і довірою українців.

Засідання колегії продовжувалося близько п'яти годин, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко підкреслив, що у своїй діяльності СБУ повинна керуватися винятково національними інтересами України. Президент заявив, що вимагатиме від цієї структури активніше вести боротьбу з контрабандою, торгівлею людьми і наркотиками, приділяти належну увагу темі кордонів України. Також, на думку президента, одним з пріоритетних завдань служби повинна бути контррозвідка.

Крім того, Ющенко підкреслив, що силові структури повинні бути деполітизованими і служба повинна відмовитися від невластивих їй функцій.

У засіданні брав участь весь керівний склад центральних і регіональних управлінь СБУ, а також держсекретар Олександр Зінченко, секретар Ради національної безпеки й оборони Петро Порошенко, перший помічник президента Олександр Третьяков.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...