Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не зустрівся з Мельниченком через вказівку згори, а в парламенті змова?

Вівторок, 19 липня 2005, 12:51
Включення до порядку денного парламенту заслуховування звіту тимчасової слідчої комісії з розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе постійно блокується.

Про це заявив глава комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю й корупцією Володимир Стретович в інтерв'ю газеті "День".

"Не можна включити це питання до порядку денного і в парламенті, тому що постійно блокується ухвалення відповідного рішення", - сказав Стретович.

За його словами, це відбувається так: "Наприклад, на погоджувальній раді лунає теза Григорія Омельченка: прошу поставити на порядок денний звіт тимчасової слідчої комісії. Тоді спікер звертається з питанням, хто виступає за те, щоб включити це питання. Усі голосують, голосів не набирається, й питання не включається до порядку денного", - Стретович.

Відповідаючи на питання, хто блокує прийняття цього рішення, депутат заявив, що раніше проти нього виступали провладні фракції. Той факт, що в цей час також не набирається достатньої кількості голосів, на думку Стертовича, свідчить, що "хтось дуже боїться оприлюднення цієї інформації".

Відповідаючи на питання, чи не планувалося надати звіт пресі, Стретович заявив, що особисто матеріалів не має, а вони знаходяться у розпорядженні комісії.

Депутат висловив сумнів, що справа про вбивство Гонгадзе буде передана до суду у поточному місяці.

"Президент Віктор Ющенко заявив, що в липні очікується передача "справи Гонгадзе" до суду. Але, з іншого джерела стає відомо, що прокуратура не збирається в липні передавати цю справу в суд, оскільки не завершена ще остаточна експертиза, проведення якої залежить також від німецьких фахівців", - заявив Стретович.

Говорячи про залучення до справи плівок екс-майора держохорони Миколи Мельниченка, він припускає, що в Україні значна кількість людей вважає, що "цю тему потрібно згортати".

Із цим Стретович пов'язує зустріч майора, яка не відбулася, з українськими правоохоронцями в ході візиту генпрокурора Святослава Піскуна в США.

"Я не виключаю, що вказівка щодо переривання візиту й повернення Піскуна в Київ могла надійти з Києва. Інакше закономірно виникає питання - навіщо було витрачати кошти й повертатися ні із чим?", - сказав депутат.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: