Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костусєв оштрафував російських нафтотрейдерів на 350 тисяч

Вівторок, 19 липня 2005, 13:06
Антимонопольний комітет оштрафував нафтотрейдерів, які працюють на українському ринку нафтопродуктів, за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба АМК у вівторок.

Зокрема, комітет наклав на ТОВ "ТНК-ВР Україна" 50 тисяч гривень штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді надання недостовірної інформації.

Також за надання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, комітет оштрафував ТОВ "Торговий дім "ТНК-Україна" на 300 тисяч гривень.

"В той же час, комітет постановив закрити провадження у справі про антиконкурентні узгоджені дії проти ТОВ "ТНК-ВР Україна", ТОВ "ЛІНОС", ДП "Литаско-Україна", ПІІ "Лукойл-Україна" та ВАТ "Лукойл - Одеський НПЗ" у зв'язку з недоведенням вчинення такого порушення", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, Антимонопольний комітет продовжує досліджувати сукупну частку ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), ТОВ "ЛІНОС" (Лисичанський НПЗ), ВАТ "Лукойл - Одеський НПЗ" на загальнодержавних ринках оптової торгівлі бензинами та дизельним пальним, яка, за попередніми даними, складає понад 50%.

За результатами перевірки, комітет у серпні проведе публічні слухання за участю представників нафтових компаній, "щоб кожна сторона могла публічно представити свою позицію".

"І тільки після цього комітет визнає існування або відсутність монопольного становища цих компаній на ринку", - сказано у повідомленні.

Комітет також прийняв рішення та дозволив ВАТ "Укрнафта" придбати чергові 32 автозаправки у Київській, Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Донецькій областях, в Автономній Республіці Крим та Севастополі.

"Cаме з появою такої потужної компанії ми пов’язуємо свої сподівання на посилення конкуренції на вітчизняному ринку нафтопродуктів, - зазначив голова АМК Олексій Костусєв.

Він також запевнив, що "якщо у нас немає доказів, наприклад, підтвердження змови, ми не будемо шукати чорну кішку у темній кімнаті".

"Часи Лаврентія Берії скінчилися! Ми чітко дотримуємося принципів законності, об’єктивності та неупередженості", - зазначив Костусєв.

За його словами, АМК "буде і надалі підтримувати прем’єр-міністра у наведенні порядку на цьому ринку".

"Ми будемо жорстко відслідковувати тенденції на ринку та не дозволимо будь-кому ігнорувати встановлені законом "правила гри", - заявив Костусєв.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування