Зварич звинуватив Піскуна у затягуванні справи "Криворіжсталі"

Вівторок, 19 липня 2005, 17:57
Міністр юстиції Роман Зварич звинувачує генпрокуратуру у перешкоджанні виконанню рішення Київського господарського суду щодо "Криворіжсталі".

"Ми мали на початках доволі серйозні проблеми з виконанням цього рішення, оскільки генеральна прокуратура не оформлювала виконавчого листа. Ми його не можемо ініціювати, ми його можемо отримувати і виконувати", - заявив він на прес-конференції у вівторок.

Зварич додав, що так само не було рішення по виконавчому провадження по другій частині рішення Київського госпсуду щодо заборони укладати будь-які додаткові контракти.

Як відомо, рішенням Київського господарського суду акції "Криворіжсталі" мають бути повернені Фонду держмайна, а також заборонено укладати додаткові контракти.

Зварич також зазначив, що йому не відомо, скільки укладено контрактів всупереч судового рішення. "Помимо наших намагань, прокуратура теж відмовлялась по цьому питанню оформити виконавчі документи", - зазначив він.

Однак міністр додав, що йому вдалося знайти вирішення цієї проблеми в рамках вітчизняного законодавства.

На питання журналістів про можливу протидію виконанню рішення суду особисто Святославом Піскуном, Зварич відповів:

"Я не можу сказати, що конкретно Святослав Михайлович… Я йому звертав увагу один раз щодо цього факту, але викликає здивування, що стільки часу проходить, і генпрокуратура, помимо неодноразових звернень міністерства юстиції тоді, коли набрало чинності рішення суду по "Криворіжсталі", не оформила державного документа".

Зварич нагадав, що лише генеральна прокуратура може виступати в судах в інтересах держави.

"І коли той орган, який зобов’язаний виступати в інтересах держави, не проводить елементарних процесуальних дій, це щонайменше викликає здивування з боку міністра юстиції, який зобов’язаний забезпечити виконання цього судового рішення", - зазначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News