Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять виправити помилку Кучми

Середа, 20 липня 2005, 12:02
Громадська організація із захисту прав на свободу слова та свободу інформації Інститут Медіа Права заявляє про незаконність перебування Івана Чижа на посаді голови Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій інститутом у середу.

Представники організації стверджують, що колишній президент Леонід Кучма призначив Чижа, порушивши Конституцію, оскільки він не отримав на це згоди Верховної Ради.

Однак інститут відзначає, що у лютому 2002 року президент отримав згоду Верховної Ради на призначення Чижа, і призначив його, але на іншу посаду – голови Держкомітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення.

"Така згода не мала жодної юридичної сили, бо процедура призначення посадовця на саме цю посаду в Конституції України не передбачена, що чітко відзначив у своєму рішенні Конституційний Суд", - йдеться у заяві.

Після рішення КС, зазначає організація, Кучма звільнив Чижа зі старої посади і призначив на нову, "саме ту, що потребує згоди Верховної Ради, однак самої згоди він не отримав".

Інститут пропонує кілька варіантів вирішення проблеми: скасування президентом Віктором Ющенком нелегітимного указу свого попередника, повторне звернення Ющенка до Верховної Ради з проханням надати згоду на звільнення Чижа, або скасування указу президента про призначення Чижа.

"Інститут Медіа Права вже готує документи до суду про визнання указу президента недійсним в частині призначення Чижа на посаду Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення", йдеться у заяві.

Водночас у середу біля десятка представників партії "Пора" зранку пікетували будинок, де розміщається Держкомітет по телебаченню і радіомовленню України, з вимогою відставки Чижа, передає "Інтерфакс-Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування