Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ТУРЧИНОВА 700 ГОДИН МЕЛЬНИЧЕНКА. ВІН ПРОВЕДЕ ЕКСПЕРТИЗУ

Середа, 20 липня 2005, 12:16
Служба Безпеки України збирається провести власну експертизу записів майора Мельниченка, що стосуються справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив голова СБУ Олександр Турчинов на прес-конференції в середу.

"Ми багато говоримо про міжнародні експертизи, але зараз ми хочемо провести її самі, особливо враховуючи те, що змінилася влада", - сказав Турчинов.

За його словами, СБУ вже звернулася до Генпрокуратури і отримала згоду для проведення експертизи. Експертиза стосуватиметься плівок по справі Гонгадзе, сукупна кількість яких складає більше однієї години.

Також, за словами Турчинова, СБУ отримала відповідне обладнання від мін’юсту. Експертизу проводитиме технічний відділ СБУ, і триватиме вона близько місяця.

Що стосується міжнародних експертиз, Турчинов запевнив, що експертиза СБУ не є їхньою альтернативою і нагадав, що раніше він домовився з керівником ФБР, що відповідну експертизу також буде проведено в США.

Загалом в розпорядженні СБУ є близько 700 годин записів Мельниченка, які потрапили до спецслужб різним шляхом.

"У нас є всі матеріали, які раніше були оприлюднені в ЗМІ", сказав Турчинов на питання, чи є серед записів фрагменти, які перебувають в Олександра Болдонюка, де є начебто розмови про зникнення Гонгадзе.

Відповідаючи на питання, чи порушено кримінальну справу і чи відомі ті, хто, за словами керівника УСБУ в Закарпатській області Володимира Рокітського, знищив частину записів Мельниченка, Турчинов зазначив, що проводиться внутрішнє розслідування цього питання.

"Коли будуть підсумовані матеріали (по рослідуванню), буде відповідне реагування", - сказав Турчинов.

"Українська правда"

Правда и ложь о деле Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування