Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесников пообіцяв заступнику Піскуна таку ж статтю, як у нього

Середа, 20 липня 2005, 12:52
Голова Донецької облради Борис Колесников обвинувачує заступника генпрокурора Віктора Шокіна в бездіяльності й фабрикуванні його справи.

Про це йдеться у відкритому листі Колесникова Шокіну, поширеному в середу.

"Я залишаю за собою право давати тепер свідчення через ЗМІ. Може, хоч так я змушу вас працювати, а не бездіяти", - заявив Колесников.

"А заодно я проінформую все українське суспільство про те, у якій небезпечній ситуації воно перебуває, оплачуючи роботу таких горе-фахівців, як ви. Я ще раз повторю - такі, як ви, небезпечні для суспільства. Ви відповісте перед законом за ті злочини, які зробили", - додав він.

"Замість того, щоб займатися розслідуванням моєї справи, Генпрокуратура, як і раніше, продовжує знущатися наді мною й над людьми, які мене захищають. Цього разу прокурори сфабрикували кримінальну справу проти лідера парламентської фракції "Регіони України" Раїси Богатирьової і мого адвоката Андрія Федура", - йдеться в листі.

"Так у чому ж вони провинилися? Відкрили страшну таємницю банківських вкладів родини Пенчуків або все ж таки надали слідству докази проти ваших спільників? Адже саме через ці внески я перебуваю за ґратами!" - відзначає він.

У листі Колесников також обвинуватив Шокіна в тому, що після оприлюднення інформації про рахунки родини Пенчуків, слідство було відновлене, але група слідчих з ним досі не працює.

"Отже, з моменту виявлення грошей на рахунках Пенчуків пройшло 10 днів. Я усе ще в СІЗО, ви - усе ще на волі. Я вимагаю від вас відповіді на ті питання, які входять до ваших прямих обов'язків. Коли мене звільнять? Які вам ще необхідні факти моєї невинуватості?" - запитує Колесников.

"Які дії вживає ГПУ? Чи арештовані рахунки зловмисників Пенчуків? Чи затримані ці шахраї? Чи допитані вони? Чи проінформована податкова служба?" - запитав Колесников.

Він також відзначив, що вже після продажу акцій Пенчуки перевели дивіденди, отримані від діяльності ТЦ "Білий лебідь", у сумі, що перевищує дивіденди, які вони одержали за 3 останні роки. Володимир Пенчук одержав 121 453 грн. дивідендів, а Борис Пенчук - 123 403 грн.

"Через тиждень, 14 жовтня 2002 року, вони повертаються в банк і відкривають нові рахунки, на які вносять точно такі ж суми. Невже слідчому не зрозуміло, що в такий спосіб Пенчуки просто ховали гроші й ухилялися від податків?! – зазначив Колесников.

Він також відзначає, що мито й збори за продаж особистих акцій Пенчуки оплатили з розрахункового рахунку ТЦ "Білий лебідь", чим завдали шкоди більш ніж 10 000 акціонерів.

За твердженням Колесникова, щоб уникнути відповідальності, Пенчук-старший спочатку скоротив посаду Пенчука-молодшого, а потім звільнився сам.

"Мої захисники вимагали від ГПУ встановити причину звільнень Пенчука і його батька, а також перевірити їхню господарську діяльність за 2002 рік. Але ці вимоги пройшли мимо вух слідчих", - відзначає Колесников.

"Наприкінці травня-початку червня ви, зловживаючи владою, чините тиск на слідчу групу й вимагаєте від неї відкрити проти мене ще одну кримінальну справу. За іронією долі - по тій же статті, що загрожує тепер і вам - за зловживання владою", - відзначив він.

"Українська правда"

Читайте також:

Родині Колесникова погрожували табором, а він нікому не "хамив"

Колесников знайшов "незаперечні докази" своєї невинуватості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування