Луценко домовився про депортацію Бакая

Середа, 20 липня 2005, 13:19
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що колишнього керівника Держуправління справами Ігоря Бакая в Росії відпустили через неуважність.

"Я сподіваюся, що те, що сталося - проста неуважність середньої й нижньої ланки російської міліції", - сказав Луценко в інтерв'ю російській газеті Известия.

Луценко також відзначив, що російська Генпрокуратура підтвердила готовність взяти участь у депортації Бакая, якщо він буде виявлений на території Росії.

"Я відправив у російське МВС лист із проханням вжити заходів по затриманню Бакая. Сумніваюся, що він російський громадянин. У мене є офіційні дані про те, що Бакай не стоїть на паспортному обліку у МВС Росії", - сказав він.

"Бюро по координації боротьби з організованою злочинністю СНД підтвердило факт затримання Бакая в Москві, але не пояснило, чому він - через всього чотири години - вийшов на волю. Я не згодний із заявами про відсутність підстав для затримання. Вони є по лінії міжнародного розшуку, МВС, Інтерполу", - відзначив Луценко.

Він також зауважив, що серед тих шістнадцяти депутатів, з яких він вимагає зняти депутатську недоторканність, є "нові опозиціонери" - прихильники екс-прем'єра Віктора Януковича й представники провладних фракцій".

"Я не розділяю їх по політичному кольору. Не всі шістнадцять - злочинці й підозрювані. Деякі з них - свідки, які відмовляються приходити в суд для надання свідчень", - відзначив він.

"Через їхнє небажання співпрацювати зі слідством, мені довелося просити генпрокурора підготувати документи про позбавлення парламентаріїв недоторканності. Ці папери найближчим часом має розглянути Верховна Рада", - розповів Луценко.

28 червня Бакай був затриманий у Москві й через чотири години випущений з райвідділу міліції після пред'явлення нібито його російського паспорта.

Бакай оголошений у міждержавний розшук у зв'язку зі зловживаннями під час свого керівництва в ДУС.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування