Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов після бюджетного фантому взявся за брудну білизну

Середа, 20 липня 2005, 13:54
Служба безпеки України у 2005 році порушила 40 справ по незаконному відшкодуванню ПДВ на суму більше 1 мільярда гривень.

Про це журналістам повідомив у середу голова СБУ Олександр Турчинов.

"Я інформував про досить масштабну кампанію "бюджетний фантом", де виявлено незаконне відшкодування податку на додану вартість. Мушу констатувати, що операція продовжується, і темпи, які сьогодні є в країні по незаконному відшкодуванню, мають викликати серйозну насторогу", - зазначив Турчинов.

"Уже в цьому році ми оцінили і відкрили понад 40 кримінальних справ щодо незаконного відшкодування ПДВ на рівні 1 мільярда гривень. Лише за останні два місяці попереджено нанесення збитків бюджету на суму більше 300 мільйонів гривень", - зазначив голова СБУ.

За його словами, "тема "бюджетного фантому" наштовхнула на нову операцію "брудна білизна", що стосується незаконного витоку капіталів за кордон.

СБУ має кримінальні справи по витоку за кордон 1,200 000 000 доларів. По цим справах ведеться оперативна розробка 10 банків. "На жаль, багато банків ігнорують вимоги фінансового моніторингу. Наприклад, коли з банку фізична особа отримує близько 100 мільйонів доларів, і це банк не дивує, то це дивує нас", - наголосив голова СБУ.

Паралельно з цим СБУ розкрила 10 нелегальних конвертаційних центрів, які пропустили через себе понад 4 мільярди гривень.

Говорячи про досягнення в роботі СБУ, Турчинов відзначив, що військова контррозвідка попередила 22 теракти в контингентах українських збройних сил, що знаходяться з миротворчими місіями за кордоном.

Також він відзначив вдале розслідування в Хмельницькій області на 47 арсеналі, яке виявило, що було завдано державі збитків на суму 146 мільйонів.

У питаннях боротьби з тероризмом СБУ заблоковано в'їзд до України 255 громадян, які підозрюються у зв’язках з політичними та релігійними організаціями екстремістського характеру або підозрюються у зв’язках з терористичними групами.

"Ми маємо один з кращих антитерористичних центрів, досвід якого вивчається закордонними колегами", - зазначив Турчинов.

Окрім того, Турчинов відзначив роботу з охорони державної таємниці, зазначивши, що протягом півроку проти 960 осіб прийнято рішення щодо порушення охорони державної таємниці.

За словами голови СБУ, скасовано 113 допусків до державної таємниці різним чиновникам за те, що вони повідомили необ’єктивну інформацію про себе.

Турчинов також повідомив, що було закрито допуск до 500 об'єктів держтаємниці та на 25 000 скорочено кількість посад, які мають допуск до державної таємниці, що дозволило зекономити 10 мільйонів для держбюджету.

Він також вказав на те, що раніше через недогляд було приватизовано низку оборонних об'єктів, які володіли державною таємницею, і зараз ведеться робота з повернення цих матеріалів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...