Луценко хоче "драконівський" закон про ДАІ, щоб збільшити штрафи

Середа, 20 липня 2005, 14:18
Системно виправити ситуацію з безпекою руху на дорогах можуть тільки зміни в законодавстві, вже внесені до Верховної Ради, однак у парламенті з цього приводу буде велика дискусія.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко журналістам у середу, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Луценко, зокрема, відзначив, що депутати вже зараз піднімають шум з приводу того, "що це "драконівський" закон, оскільки він вводить штраф втричі більший, ніж сьогодні".

За словами міністра, штрафи передбачаються в межах 50-70 грн. Він впевнений, що це не така велика сума, однак, "у нас є низка народних депутатів, які люблять захищати порушників правил дорожнього руху, а не тих, хто гине від їхніх дій".

Крім того, Луценко відзначив, що в будь-якій країні "від Росії до Америки" працівники міліції або поліції вручають порушникові квитанцію на штраф, і той або оплачує її, або оскаржує штраф у суді.

"У нас же працівник міліції має сам піти в суд і довести, що порушник є порушником, а він (порушник) при цьому може не з'явитися в суд і нічого не заплатити", - сказав Луценко.

Таким чином, за словами міністра, "ніхто не боїться штрафу, але бояться затримання працівником міліції на певні 7-10 хвилин, і тому дають йому хабара".

Луценко підкреслив, що кардинальні зрушення щодо як хабарництва, так і безпеки руху, можливі тільки після внесення змін у законодавство.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...