Засуха поїхав у Москву із секретаркою, а Ахметова можуть примусово привести до Луценка

Середа, 20 липня 2005, 14:55
Міністерство внутрішніх справ України направить подання в Інтерпол Росії для перевірки інформації від білоруського Інтерполу про те, що колишній губернатор Київщини Анатолій Засуха купив квитки на Москву.

Про це заявив міністр Юрій Луценко в середу журналістам, передає Інтерфакс-Україна.

"На питання пані Засухи (депутат Тетяна Засуха) про те, де перебувають її чоловік і син, доповідаю: чоловік разом із секретаркою купив квитки з Мінська й поїхав у Москву. Син також з дівчиною поїхав з Туреччини в Москву. Нехай не турбується, поїде в Москву й перевірить, чим там вони усі разом займаються", - сказав Луценко.

Він додав, що покупка квитків не обов'язково означає від'їзд, тому й потрібна перевірка через Інтерпол Росії.

Луценко також заявив, що відомий український бізнесмен Ринат Ахметов має прийти в міліцію для бесіди у зв'язку із заявою, що надійшла на адресу слідства, однак має право відмовитися від надання пояснень.

"Він може відмовитися з нами говорити. Може сказати, що у відповідності зі статтею такою-то, якщо запитання стосується мене або моїх родичів, я відмовляюся давати свідчення. Це його конституційне право. Але прийти він зобов'язаний", - сказав Луценко.

За його словами, якщо Ахметов не відгукнеться на запрошення, то відповідно до існуючої процедури за рішенням суду він може бути доставлений примусово.

"Думаю, до цього не дійде. Він розуміє, що такі скандали не потрібні ні міліції, ні йому, ні його бізнесу", - вважає Луценко.

Міністр підкреслив, що зараз слідство щодо отриманої заяви знаходиться в стадії вивчення матеріалів. "Ми одержали заяву про здійснення злочину, вивчаємо зараз доказову базу, якщо виявимо ознаки - звернемося в прокуратуру", - пояснив він.

Коментуючи заяву одного зі свідків про те, що розміщена в ЗМІ інформація про нібито стрілянину в нього Ахметовим не відповідає дійсності, Луценко сказав:

"Навіть якщо свідок відмовився, щоб наша совість була чиста, ми повинні з ним (Ахметовим) поспілкуватися. І якщо не буде знайдено інших ознак або доказів здійснення злочину, тоді, звичайно, справа порушена не буде".

Міністр також пояснив, що у відповідності зі статтею 11 (пункт 3) закону про міліцію на стадії вивчення матеріалів не сказано, як міліція має запрошувати на співбесіду. За словами Луценка, про всяк випадок Ахметову була направлена й повістка.

"У цьому випадку ми маємо заяву, перевіряємо її, і для цього нам необхідно поспілкуватися з тими особами, які названі в заяві, зокрема, з Ахметовим", - сказав глава МВС.

Читайте також:

Засуха передумала зустрічатися з Луценком й шукає сина

Засуха втік через Білорусь

Луценку написали, що Ахметов ні в кого не стріляв

Ахметов сховався від Луценка за кордоном. Але, якщо треба, до нього поїдуть

Луценко кличе Ахметова чотирма телеграмами. Ахметов підтверджує


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування