У будинку, який не подобається Ющенку, можуть зняти верхні поверхи

Середа, 20 липня 2005, 17:20
Доля будинку по вулиці Грушевського, 9-а в Маріїнськім парку Києва на схилі Дніпра поки не вирішена, й кримінальна справа, пов'язана з його будівництвом, знаходиться на стадії розслідування.

"Ми по цьому питанню порадилися із президентом і вирішили, що остаточно питання, зносити його або просто знизити поверховість, до кінця не вирішене. Нехай попрацюють наші господарники, а ми приймемо законне рішення", - сказав на прес-конференції в середу прокурор Києва, заступник генпрокурора України Василь Присяжнюк.

За його словами, розслідування кримінальної справи по будівництву цього будинку ведеться, і ситуація там не така проста, як з іншими злочинами, у яких фігурує конкретна особа.

У цьому випадку, за словами Присяжнюка, рішення про будівництво приймалося колегіально.

Київський прокурор повідомив, що у свій час було ухвалено рішення про виділення земельної ділянки для будівництва цього будинку, і інвестори вже вклали в це будівництво $49 млн.

Він також повідомив, що прокуратура поставила перед мером Києва Олександром Омельченком питання про те, що будинок потрібно зносити, оскільки він побудований з порушенням закону.

Як повідомлялося, 11 липня прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконного надання земельної ділянки під будівництво будинку по вул. Грушевського, 9-а.

Справа порушена у відповідь на звернення віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколи Томенка.

Після перевірки прокуратура встановила факт численних порушень вимог закону при наданні зазначеної ділянки для будівництва будинку.

Читайте також:

Будинок біля Маріїнського палацу будують незаконно


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування