Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Курочкіна забрали "Дніпро"

Середа, 20 липня 2005, 17:59
Прокуратура міста Києва повернула у державну власність готель "Дніпро".

Про це у середу на прес-конференції повідомив заступник генерального прокурора України – прокурор міста Києва Василь Присяжнюк, повідомляє УНІАН.

"Ми вже сьогодні повернули державі такий об'єкт як готель "Дніпро", - сказав Присяжнюк.

За його словами, завершується розслідування кримінальної справи щодо особи, яка "допомагала злочинцям оформляти цей об'єкт, і справа найближчим часом буде передана до суду".

Присяжнюк зазначив, що ця кримінальна справа розслідується поряд з іншими, порушеними за фактами зловживань колишнього керівництва Держуправління справами президента (йдеться про Ігоря Бакая).

Він також повідомив, що сьогодні прокуратура міста подала позови стосовно готелю "Україна".

За словами Присяжнюка, за дорученням Генпрокуратури прокуратура Києва подала позови щодо кримських санаторіїв "Форос", "Гурзуф" і "Зорі України" та низки інших об'єктів, які були "просто вкрадені в держави".

Як відомо, навесні керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський заявляв, що розташований у центрі Києва готель "Дніпро" був переданий 28 грудня 2004 року у власність ТОВ "Дніпро-Еліт" як цілісний майновий комплекс з оціночною вартістю 92,2 млн. грн.

За словами Сивульського, сам факт передачі 100% акцій ВАТ "Готель "Дніпро" від Держтурадміністрації в управління ДУС, здійснений урядом Віктора Януковича за дорученням тодішнього президента Леоніда Кучми, був незаконним.

Вважається, що за ТОВ "Дніпро-еліт" стоїть російський бізнесмен Максим Курочкін, проти якого порушено мінімум три кримінальні справи в Україні. Під час виборів він був віце-президентом проянуковицького "Російського клубу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування