Ющенку поскаржились на чиновника, який займає 8 кабінетів площею 200 кв. метрів

Четвер, 21 липня 2005, 10:38
Члени трудового колективу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення просять правоохоронні органи перевірити використання Держкомтелерадіо державних приміщень.

Про це йдеться у відкритому листі-зверненні колективу до президента Віктора Ющенка, прем’єра Юлії Тимошенко та спікера Верховної Ради Володимира Литвина, текст якого наводить прес-служба Нацради.

"Трудовий колектив… просить керівництво країни рішуче припинити адміністративне свавілля і звертається до правоохоронних органів з проханням перевірити господарську діяльність Держкомтелерадіо, зокрема, обставини використання ним численних державних приміщень", - йдеться у листі.

Члена колективу також звертають увагу на "ігнорування Державним комітетом телебачення і радіомовлення України доручення президента та розпорядження Кабміну про передачу до 20 липня 2005 року приміщення по вул. Прорізній, 2 у місті Києві в оперативне управління Національної ради".

Вони також називають це саботажем та пояснюють його тим, що керівництво Держкомтелерадіо намагається "врятувати теплі місця та зберегти привілеї, накопичувані ще в роки тоталітарного політичного режиму".

Як йдеться у листі, більшість приміщень, які займає Держкомтелерадіо, здаються в оренду переважно комерційним установам. "Майже півтори тисячі кв. метрів державних приміщень було здано в оренду багатьом (здебільшого комерційним) установам", - сказано в повідомленні.

Члени колективу також розповіли, що голова Держкомтелерадіо Іван Чиж займає в названому будинку по вул. Прорізній п’ять приміщень загальною площею майже 109 кв. метрів, які не використовуються ним у роботі, а загалом в його розпорядженні знаходяться 8 кабінетів загальною площею близько 200 кв. метрів.

До приміщень, які займає Держкомтелерадіо також входять ті, що розташовані на вулиці Хрещатик, 26 - привласнена площа Національної радіокомпанії без оформлення відповідних документів.

Також серед них приміщення на вул. Туманяна - споруди "Укртелефільму", в діяльність якого постійно втручається Держкомтелерадіо, по вул. Богдана Хмельницького - навчальний заклад, деякі приміщення якого здано в оренду підприємницьким структурам. Серед приміщень Держкомтелерадіо є будівля по вул. Гоголівській.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування