Завод, який забирала Тимошенко, залишився в Пінчука?

Четвер, 21 липня 2005, 10:51
Власником контрольного пакету акцій "Нікопольського заводу феросплавів" є консорціум "Придніпров’я".

Про це пише газета "Факти" у четвер.

"Держава, всупереч заявам прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, не є власником контрольного пакету акцій даного промислового об'єкта", - пише газета, посилаючись на офіційне повідомлення Фонду держмайна, "яке було відправлено на відповідний запит депутата Василя Онопенка".

"На даний момент ФДМУ не володіє акціями ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", тому що всі акції, які залишалися у володінні фонду, були приватизовані в 2003 році", - йдеться в документі, який цитують "Факти".

У листі також звертається увага на те, що, хоча питання законності приватизації пакетів акцій НЗФ і розглядалися в судах, зараз немає жодного судового рішення, яке б встановлювало незаконність приватизації акцій цього підприємства.

В іншому випадку вони вже давно "були б повернуті в державну власність шляхом внесення відповідного запису до реєстру акціонерів".

Газета також відзначає, що одночасно із заявами фонду "змінилася і позиція Тимошенко, на прес-конференції в Харкові вона заявила: "Уряд захищає позицію повернення державі пакету 50%+1 акція, але рішення винятково за судом".

"Тобто прем'єр фактично визнала, що зараз завод належить "Придніпров’ю", а уряд тільки намагається оскаржити це в суді", - пишуть "Факти".

Як відомо, раніше Тимошенко попереджала російського бізнесмена Віктора Вексельберга не купувати в Пінчука "Нікопольський завод феросплавів", оскільки, за її словами, він належить державі.

"Я хочу передати месидж особисто для Вексельберга, що 50%+1 акція НЗФ за рішеннями багатьох судів знаходиться в держвласності", - сказала тоді Тимошенко.

ФДМУ в травні 2003 року продав на конкурсі ПФК "Придніпров’я" 25% акцій ВАТ " НЗФ" за 205 млн. грн. Консорціум як переможець одержав право на управління 25%+1 акція, які залишилися у держвласності, а також на першочерговий їхній викуп у випадку продажу. До осені того ж року ФДМУ після оцінки держпакету продав його "Придніпров’ю" за 205,5 млн. грн.

26 травня 2005 року Господарський суд Києва відмовив Генпрокуратурі в задоволенні позову про визнання незаконного продажу пакета 50%+1 акція НЗФ консорціуму "Придніпров’я", тим самим підтвердивши законність приватизації цього підприємства.

Водночас 11 липня Київський апеляційний господарський суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на 50%+1 акцію ВАТ "Нікопольський завод феросплавів". Чергове засідання Апеляційного господарського суду призначено на 22 липня.

ПФК "Придніпров’я" контролюється групою "Інтерпайп", якою володіє бізнесмен Віктор Пінчук.

Читайте також:

Тимошенко попереджає російського олігарха, щоб він не купував завод Пінчука

Акції Пінчука заарештували

Тимошенко буде забирати ще один завод Пінчука, який він нібито продав


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування