Ющенко доручив навчити міліцію культурно спілкуватися з людьми

Четвер, 21 липня 2005, 11:04
Президент Віктор Ющенко доручив міністерству внутрішніх справ навчити працівників органів внутрішніх справ правилам спілкування із громадянами.

Про це сказано в указі президента №1119/2005 від 19 липня, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, президент доручив МВС організувати для працівників до жовтня обов'язкові навчальні курси з правової культури, службової етики й правил спілкування з людьми.

Крім того, МВС має затвердити програми співробітництва органів внутрішніх справ з населенням.

Президент установив, що оцінка діяльності правоохоронних органів проводиться на підставі показників, які характеризують рівень довіри населення до них, забезпечення прав і свобод людини й громадянина, відображають результати їхньої службової діяльності, реальний стан злочинності в державі й ґрунтуються на об'єктивних статистичних даних.

Ющенко доручив Кабінету міністрів до жовтня внести пропозиції з визначення порядку оцінки діяльності органів прокуратури, внутрішніх справ, правоохоронних органів.

Генеральній прокуратурі президент доручив посилити нагляд за оперативно-слідчими органами, забезпечити невідкладне реагування на подання уповноваженого з прав людини, а також на запити депутатів Верховної Ради щодо усунення виявлених порушень прав і свобод людини й громадянина.

Крім того, Генпрокуратурі доручено поінформувати громадськість про результати діяльності за 1 півріччя через ЗМІ.

Як відомо, під час засідання колегії МВС Ющенко закликав працівників міліції спілкуватися із громадянами українською мовою. Тоді ж Ющенко зазначив, що працівники міліції в жодному разі не повинні використовувати ненормативну лексику.

Читайте також:

Ющенко заборонив матюкатися, а мільйони Засух краще пішли б на ізолятори


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News