Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче мобілізувати $ 30 мільярдів населення

Четвер, 21 липня 2005, 11:16
Президент України Віктор Ющенко має намір мобілізувати 20-30 мільярдів доларів, які, за оцінками експертів, перебувають у населення.

Про це він заявив під час відвідин Токійської фондової біржи у четвер, повідомляє прес-служба президента.

За словами президента, щорічний приріст банківських вкладень в Україні складає 50% у гривнях та 17% у доларах, що свідчить про недовіру громадян до банків.

На думку Ющенка, ці гроші вигідніше залучити саме на біржу, оскільки вона "пропонує найповніший інструментарій, куди б люди хотіли вкласти свої кошти, і не просто вкласти, а й трохи пограти з ними, бути операторами тих вкладів".

Відповідаючи на запитання журналістів, Ющенко наголосив, що в Україні, з огляду на нерозвиненість біржової торгівлі, потрібно насамперед створити концепцію фондового ринку та продумати його інфраструктуру.

У цих питаннях Україна, можливо, скористається допомогою японської сторони, повідомив президент.

Відповідаючи на запитання, в чому він вбачає секрет японського фінансово-економічного успіху, Ющенко сказав, що його головна причина – ефективна мобілізація капіталів.

"Подумайте, яка мобілізація ресурсів відбувається щохвилини. Немає зайвої копійки, яка б не була задіяна. Всю країну використовують як ресурс нації", – зазначив президент, описуючи роботу біржі.

Українська делегація ознайомилися з ходом ринкових торгів у режимі "он-лайн" та поспілкувалися з президентом біржі Такуо Цурусіма і головним виконавчим менеджером Садао Йошино.

Ющенко також зустрівся з головою Японського банку міжнародного співробітництва Кьосуке Сінозавою та старшим виконавчим директором банку Івао Окамото.

У ході зустрічі японська сторона зазначила, що надасть Україні кредитів загальною сумою 50 мільйонів доларів, які підуть на фінансування конкретних проектів. Кожен з таких проектів пройде експертизу на економічну доцільність. Ці кредити буде надано Україні без державних гарантій.

За словами Сінозави, за останні кілька років у рамках офіційної програми надання кредитів Японський банк міжнародного співробітництва надав японським компаніям, які працюють в Україні, кредитів на суму близько 200 мільйонів доларів.

Він заявив, що японська сторона готова відрядити для вивчення запропонованих проектів відповідну делегацію.

Ющенко запросив голову банку відвідати Україну, аби на місці вивчити економічну доцільність підтримки проектів у різних галузях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування