ЛУЦЕНКО ПІДЛОВИВ АХМЕТОВА ХИТРОЮ "СПЕЦОПЕРАЦІЄЮ"

Четвер, 21 липня 2005, 11:55
Міністерство внутрішніх справ має намір порушити кримінальну справу за фактом замаху на Сергія Чернишова на прізвисько "Боцман", по якій підозрюваним може стати бізнесмен Ринат Ахметов.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль "Українській правді".

За його словами, МВС "розробило спецоперацію", запросивши Ахметова через ЗМІ для надання пояснень, не називаючи жертви.

"Всю цю історію ми запустили в ЗМІ спеціально. При цьому, не називаючи прізвища жертви. А далі події стали розвертатися точно за нашим планом", - сказав заступник міністра.

За словами Москаля, після того як з'явилося запрошення до МВС люди зі служби безпеки Ахметова, зрозумівши, що йдеться про замах на Чернишова-"Боцмана", виїхали в Москву для зустрічі з ним.

"Вони поїхали до "Боцмана", поговорили з ним по душах, після чого він з їх подачі написав заяву, що начебто замах був, але стріляв не Ахметов. А нам це було й треба", - сказав Москаль.

Тепер, після одержання заяви від потерпілого, МВС має підстави для порушення кримінальної справи за фактом замаху на вбивство.

"Бо це був замах на вбивство. Перший постріл прийшовся в натільний хрест, знаєте, тоді такі блатні носили. А другий – в легені. Йому надали допомогу в Донецькій лікарні, а потім прооперували в Москві. Зараз ми вилучаємо документи про це", - сказав Москаль.

За його словами, спочатку Ахметова запросять як свідка, "а далі буде видно", які будуть матеріали справи.

Він вказав, що злочинам, що підпадають під статтю 115 Кримінального кодексу, строку давності немає.

"Ця стаття, до слова, передбачає покарання від 10 до 15 років, навіть аж до довічного позбавлення волі", - підкреслив Москаль.

Раніше МВС кілька разів запрошувало Ахметова для з'ясування обставин, за яких було завдано тілесні ушкодження Чернишову, однак той не з'являвся, мотивуючи це перебуванням за кордоном.

Сам Чернишов направив до МВС листа, у якому наголосив, що Ахметов не стріляв в нього.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування