Ющенко назбирав в Японії мільярд на "Бориспіль", міст і супутник

Четвер, 21 липня 2005, 12:31
Президент Віктор Ющенко розраховує, що після його візиту в Японію, японські інвестиції в Україну становитимуть понад 1 млрд. доларів.

Про це Ющенко заявив у четвер, виступаючи перед японськими парламентаріями, політиками і бізнесменами в Токіо.

Зазначивши, що під час візиту української делегації в Японії були проведені успішні переговори з представниками ділових кіл, Ющенко сказав: "Сьогодні ми відчуваємо, що поїдемо додому з хорошим портфелем на перспективні інвестиції більше одного млрд. доларів".

За його словами, вже завершені переговори щодо будівництва нового терміналу аеропорту "Бориспіль"; тривають переговори щодо будівництва мосту через Дніпро; розпочаті переговори по фінансуванню інфраструктури трьох європейських коридорів, що проходять через територію України.

Також, за словами президента, закладені проекти по будівництву українського супутника для Японії, це ж може стосуватися і будівництва українських ракетоносіїв.

"Буде великою помилкою, якщо ми не встигнемо довести бізнесу нові можливості, які відкриваються в Україні", - сказав Ющенко, додавши: "Ми б, звичайно, хотіли б донести до японців потребу помітити Україну на карті світу".

Президент наголосив, що ні японська, ні українська сторона не можуть пишатися існуючим на сьогоднішній день товарообігом між країнами, який становить близько 0,5 млрд. доларів, а також рівнем японських інвестицій в українську економіку в 50 млн. доларів.

Ющенко зазначив, що Україна має великі інтереси на Сході, і тому розробляє стратегічну політику їх просування на Схід.

УНІАН


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування