СБУ не замовляла Мельниченку слухати Кучму

Четвер, 21 липня 2005, 12:47
Служба безпеки України не ставила перед Миколою Мельниченком жодних завдань під час його роботи в Управлінні держохорони щодо прослуховування.

Так прокоментував "Українській правді" голова СБУ Олександр Турчинов коментарі деяких ЗМІ, що Мельниченко, будучи співробітником Управління державної охорони України, міг виконувати певні завдання, працюючи на СБУ.

За словами Турчинова, УДО, де працював Мельниченко, було сформовано 15 січня 1992 році на базі 9 управління колишнього КДБ УРСР, тому на той час ця структура мала єдину кадрову базу зі Службою безпеки України.

Разом з тим, УДО з моменту свого створення діяла самостійно і Службі не підпорядковувалось. Така ситуація залишається і сьогодні, зазначив він.

"Що стосується статусу майора Мельниченка по відношенню до СБУ, то це був формальний статус офіцера запасу Служби безпеки. Жодних завдань, які тим чи іншим чином зводились би до збирання інформації щодо Кучми, а тим більше прослуховування його кабінету і запису розмов, Службою безпеки України перед Мельниченком під час його роботи в УДО не ставилось", - сказав Турчинов.

Як відомо, в середу на брифінгу в СБУ голова Служби безпеки Олександр Турчинов розповів про те, що записи Миколи Мельниченка, були одним із чинників, які спонукали тодішнього президента Леоніда Кучму підписати указ щодо скасування посад так званих офіцерів діючого резерву (ОДР) СБУ в багатьох державних установах.

Після чого в деяких ЗМІ з'явилися коментарі, що Мельниченко, будучи співробітником Управління державної охорони України, міг виконувати певні завдання, працюючи на СБУ.

Читайте також:

Турчинов захистить Ющенка від "мельниченків", а Луценку пришле "нестукачів"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування