Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко більше за всіх впливає на кадрові призначення

Четвер, 21 липня 2005, 14:12
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Петро Порошенко більше за всіх впливає на кадрові призначення.

Такі дані моніторингу формування та діяльності органів виконавчої влади оприлюднив Комітет виборців України під час прес-конференції у четвер.

За словам голови правління КВУ Ігоря Попова, існують неофіційні дані щодо лобіювання кадрових призначень на місцях першими особами держави.

"По тому, хто впливає на кадрові призначення, – беззаперечним лідером є секретар Ради нацбезпеки і оборони Петро Порошенко, який провів найкраще лобіювання владних позицій для своїх соратників по партії чи по інших видах діяльності", - сказав Попов.

"Чиновники на місцях найбільш лояльні особисто до Петра Олексійовича", - додав він.

За його словами, "дещо менше лояльних до лідера соціалістів Олександра Мороза та до Юлії Тимошенко, які також лобіювали свої кадри, але менш успішно".

Щодо лояльності до інших політиків, Попов відзначив прихильність до Української народної партії і особисто до її лідера Юрія Костенка у певних регіонах і про вплив держсекретаря Олександра Зінченка також у певних регіонах. "Але вони не є принциповими, це, скоріше, винятки", - зауважив він.

У зв’язку з цим КВУ прогнозує, що на майбутніх парламентських виборах адмінресурс буде розпорошеним через те, що влада на місцях лояльна до різних політичних сил.

"Майбутні парламентські вибори проходитимуть пропорційно. А це, скоріше за все, керівники на місцях пообіцяють підтримку всім, насправді ж не нададуть її нікому", - сказав Попов.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...