Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС "шиє справу" Ахметову, щоб він не дійшов до Євросуду?

Четвер, 21 липня 2005, 15:19
Юридична кампанія "Akin Gump Struss Hauer Feld", яка є юридичним консультантом відомого бізнесмена Рината Ахметова, пов'язує обвинувачення МВС на його адресу з поданням скарги до Європейського суду, що заперечує реприватизацію "Криворіжсталі".

Про це йдеться в заяві партнера фірми "Akin Gump Struss Hauer Feld" Марка Дж. Макдугалла, переданій прес-службою Ахметова в четвер.

"Те, що час подачі нашої скарги в Європейський суд з прав людини збігся зі спробами несправедливо пов'язати Ахметова зі злочином, який мав місце 17 років тому, є разючим фактом", - відзначає Макдугалл.

"Використання фальшивих доказів правоохоронними органами в спробі створити тиск на політичних опонентів є феноменом, який в Україні мав зникнути багато років тому", - уважає він.

У заяві підкреслюється, що протягом шести останніх місяців бізнес і фінансові активи Ахметова піддаються постійним нападкам з боку владних структур України, "оскільки, на думку представників нової влади, Ахметов активно підтримував кандидатуру Януковича, який програв на виборах в 2004 році".

У четвер заступник голови МВС Геннадій Москаль заявив, що міністерство має намір порушити справу за фактом замаху на вбивство колишнього жителя Донецька Сергія Чернишова, по якій підозрюваним може проходити Ахметов.

За його словами, спочатку Ахметова запросять як свідка, "а далі буде видно", які будуть матеріали справи. Заступник міністра підкреслив, що по статті 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство) строку давнини немає.

В 1988 році в Куйбишевському районі Донецька Чернишов був обстріляний з вогнепальної зброї й поранений. Кілька днів тому в інтернет-виданнях з'явилися повідомлення про причетність до нападу Ахметова, однак 18 липня Чернишов у заяві на ім'я генпрокурора й глави МВС сказав про непричетність Ахметова до цього інциденту.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Луценко підловив Ахметова хитрою "спецоперацією"

Засуха поїхав у Москву із секретаркою, а Ахметова можуть примусово привести до Луценка

Луценку написали, що Ахметов ні в кого не стріляв

Ахеметова викликають у МВС через тілесні ушкодження


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування