За будинок, що не подобається Ющенку, знайшли цапа-відбувайла

Четвер, 21 липня 2005, 16:05
Держбуд не давав дозволу перевищити на сім поверхів затверджену в проекті поверховість у 15 поверхів будинку в Маріїнському парку.

Про це повідомив перший заступник глави Держбуду Анатолій Беркута на засіданні колегії Державного комітету з будівництва в четвер.

"Держбуд - ні Череп (Валерій Череп, екс-голова Держбуду), ні Беркута, ніхто інший такого рішення не приймав. Будівельники самостійно прийняли рішення підвищити поверховість, використовуючи для цього неефективні рішення по зміцненню фундаментів", - сказав він.

Беркута відзначив, що раніше на місці будівництва житлового будинку розглядалася можливість будівництва "Президент-готелю "зовсім іншої поверховості й іншого класу".
"Житла там ніколи не розглядали", - сказав він.

За оцінками експертів, житлова висотка в Маріїнському парку порушує баланс схилів парку і може створити серйозну загрозу екологічній ситуації. У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що це будівництво стало причиною появи тріщини на розташованому неподалік Маріїнському палаці.

За словами Омельченка, зміни до проекту будівництва будинку затверджував Держбуд. У первісному вигляді воно не повинно було мати більше 15 поверхів, однак після перегляду їх кількість без дозволу збільшили до 22.

У київській пресі повідомлялося, що вартість квартир у цьому елітному будинку з видом на Дніпро, досягає $1,5 млн.

Беркута також повідомив, що Держбуд пропонує заборонити головним архітекторам і їх заступникам займатися проектуванням об'єктів у тих населених пунктах, де вони здійснюють свої повноваження.

За його словами, така пропозиція міститься в законопроекті про внесення змін у закон України про архітектурну діяльність.

"Всі об'єкти в Києві, що були негативно сприйняті - житловий будинок у Маріїнському парку, комплекс перед НСК "Олімпійський", будівництво на Михайлівській площі - проектував і погоджував колишній головний архітектор Києва Бабушкін.

Аналогічна ситуація спостерігалася в Сімферополі, Ялті й інших містах. Головний архітектор Києва може проектувати в Парижі або в Конотопі, але не в Києві", - сказав він.

Беркута відзначив, що пропоновані зміни підтримують в уряді, і зараз вони знаходяться на розгляді в парламенті.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Будинок біля Маріїнського палацу зводять незаконно

У будинку, який не подобається Ющенку, можуть зняти верхні поверхи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування