Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін порушив закон через "Україну"?

Четвер, 21 липня 2005, 16:11
Внесення готелю "Україна" (Київ) у перелік об'єктів для першочергової передприватизаційної підготовки й приватизації в 2005 році є неправомірним.

Таку думку висловив директор ТОВ "Комерційна компанія" В'ячеслав Юткін, передає Інтерфакс-Україна.

Свою думку він аргументує тим, що ще не прийняте рішення суду по позовних вимогах прокуратури Києва про визнання недійсними рішення засновників про створення ЗАТ "Готель "Україна", акту прийому-передачі готельного комплексу в статутний фонд ЗАТ, а також скасування його держреєстрації.

"Відома вже навіть дата повторної приватизації - 14 листопада 2005 року, хоча рішення суду ще немає", - сказав глава "Комерційної компанії", підкресливши при цьому, що такі дії порушують меморандум про гарантії прав власності й забезпечення законності при їхній реалізації, що у червні поточного року підписали президент Віктор Ющенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин і прем'єр Юлія Тимошенко.

"До нас уже неодноразово зверталися з "привабливими" пропозиціями викупити нашу частку в готелі "Україна". При цьому потенційних покупців не лякає розгляд справи в суді - вони переконані, що зможуть його "зам'яти", - сказав Юткін.

Він також повідомив, що, відстоюючи свої законні права як інвестора, ТОВ "Комерційна компанія" має намір дійти до Європейського суду з прав людини.

Раніше на сайті Кабміну був оприлюднений перелік об'єктів для першочергової передприватизаційної підготовки, затверджений доповненням до розпорядження Кабміну від 12 липня 2005 року, куди включені 33 підприємства. У цей список входив і готель "Україна".

Як повідомлялося, ТОВ "Комерційна компанія" і Фонд держмайна наприкінці 2004 року утворили ЗАТ "Готель "Україна" (Київ) для створення п'ятизіркового готельного комплексу на місці готелю "Україна" на Майдані Незалежності.

Статутний капітал ЗАТ склав $40 млн., внесок "Комерційної компанії" буде здійснений коштами в розмірі $20 млн. (з них до теперішнього часу внесена половина коштів), ФДМ вніс будинок нинішнього готелю.

Планувалося, що, якщо новий готельний комплекс буде створений шляхом реконструкції й добудування чотирьох поверхів, вартість проекту складе близько $100 млн., у випадку зносу й будівництва нового комплексу - $450 млн. При будівництві нового будинку планувалося побудувати готель на 67 поверхів з бізнесом-центром, конференц-залом, басейном і вертолітним майданчиком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування