Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич оновлює свою позицію щодо Європейського суду. І не дивується анекдотам про себе

Четвер, 21 липня 2005, 22:41
Україна має "дуже потужні позиції" у випадку розгляду справи про "Криворіжсталь" у Європейському суді.

Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр юстиції Роман Зварич, коментуючи лист міністерства до президента Ющенка, в якому він висловив занепокоєння можливими результатами розгляду справі в Європейському суді.

За його словами, цей лист був направлений президенту ще в квітні, коли розглядалася перша справа в господарському суді за позовом прокуратури, і коли інша сторона вже заявляла, що в будь-якому випадку подаватиме до Європейського суду.

Зварич підкреслив, що рекомендація "припинити будь-яке публічне обговорення ходу подій" була дана, "виходячи з нашого аналізу на той момент".

"Я підкреслюю - на тій стадії. І на тій стадії вони фактично припинилися", - додав він.

"Те, що зараз обговорюється – це вже після рішення апеляційної інстанції. Сьогодні було винесено рішення касаційної інстанції", - сказав Зварич.

Він наголосив, що апеляційний і касаційний процес "дуже відрізняються", оскільки касаційний процес стосується виключно процедури розгляду справи в судах, а апеляційний процес "розглядає справу по суті".

Зварич висловив "абсолютне переконання" в тому, що справа "Криворіжсталі" "не є слизькою для держави". Він підкреслив, що у цій справі перш за все були порушені процедура - строки винесення об’єкту на конкурс.

"Якщо в законі написано одне, а держава робить щось інше всупереч визначеним законам строкам, це означає, що звужується можливість для участі інших", сказав міністр.

"Ми провели дуже детальний аналіз різних рішень Європейського суду по подібній категорії. Виключно одна норма регламентує це питання – це стаття перша Протоколу номер 1 про захист прав і свобод людини. І є дуже багато норм суду, де ця норма тлумачиться у відповідній формі... Ми готові захищати наші інтереси", - заявив Зварич.

Відповідаючи на запитання ведучого щодо своєї освіти, Зварич нагадав, що "відповідні документи, які свідчать як про рівень, так і про якість освіти, подані в Кабінет Міністрів".

"Вони перевірені і, звичайно, прем'єр-міністр може для себе зробити вибір. Я так розумію, що вона його для себе зробила. Президент також чітко дав зрозуміти, що він теж абсолютно спокійно відноситься до цього питання, і не збирається до нього повертатися", заявив Зварич.

Міністр також сказав, що йому "цікаво іноді читати" анекдоти про себе та свою освіту і додав, що його це "не дратує". "Чому це мене має дратувати? Я думаю, що президент поставив крапку в цьому питанні", сказав Зварич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування