Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк замінить послів часів Кучми

П'ятниця, 22 липня 2005, 10:49
Міністр закордонних справ Борис Тарасюк повідомив про те, що найближчим часом має відбутися зміна кадрового складу послів.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в п’ятницю.

"Пакет готовий. Для нас було пріоритетом забезпечити, щоб нова влада не втратила у зовнішньополітичних контактах, а це є повсякденна робота, яка вимагає зусиль і енергії", - сказав він.

"Ми відразу відкликали тих послів, які себе дискредитували попередньою діяльністю. Але зміна посольського складу потребує часу: для запиту на агреман, отримання агреману... Тому ми вирішили: нехай посли, які мають досвід, працюють, поки не прийде черга ротації", - розповів Тарасюк.

За його словами, кар’єрні посли будуть замінюватись відповідно до "дипломатичної технології".

"Що ж стосується політичних призначень, то я звернув увагу президента на цілу низку призначень, зроблених його попередником. Президент рішення прийняв, процес заміни політичних призначень — щоправда, не всіх — триває", - сказав він.

Міністр зазначив, що "найближчим часом стануть відомі зміни у вищому ешелоні українських дипломатів за кордоном".

"Процес не такий швидкий, є процедури, які мають бути виконані. Але я сподіваюся, що процес завершиться до чергової наради і в ній візьмуть участь вже нові посли. Це було б логічно", - сказав Тарасюк.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування