Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов не стріляв у Боцмана, тому що був пацан, а той нічого не бачить

П'ятниця, 22 липня 2005, 13:19
Сергій Чернишов ("Боцман"), у справі якого МВС викликає для пояснень Рината Ахметова, заперечує будь-яку причетність Рината Ахметова до замаху на його убивство.

Про це Чернишов розповів в інтерв'ю "Сегодня".

За словами потерпілого, в нього стріляла людина на прізвисько Мулла.

"Я жив у Донецьку, займався дрібним бізнесом. "Мулла" відсидів десять років, вийшов на свободу і став, як зараз кажуть, сильно крутим. У мене з ним була випадкова зустріч, і розмова, що називається, не вийшла. Він грубо говорив, я йому так само відповів. І тема була закрита. Але при цьому було багато людей, він порахував, що його це принизило, як я зрозумів уже потім, коли усе трапилося", - говорить Чернишов.

Пов'язуючи напад з Муллою, Чернишов однак відмовляється описати подробиці нападу, мотивуючи це вадами зору.

"Справа в тім, що в мене проблеми з зором, погано бачу, це всі знають. Я з дитинства ношу окуляри. Він розстріляв мене практично в упор. І єдина думка, що у мене тоді була — як уникнути цього. Він же стріляв і спереду, і ззаду, у спину. У тілі було дві кулі", - сказав потерпілий.

Чернишов заперечує, що був знайомий з Ринатом Ахметовим.

"Він же тоді був зовсім молодим хлопцем. Я бачив його кілька разів, коли він стояв і розмовляв з людьми. Але жодних стосунків особисто з ним у мене ніколи не було. Я доросла людина, у мене свої справи були. А він на той час пацан. Я набагато пізніше, і то випадково довідався, що його Ринатом звати", - сказав Чернишов.

При цьому розповідає, що близько місяця тому у Москві його відвідали люди з приводу Ахметова, сказавши , що вони з Генеральної прокуратури.

"Вони показали посвідчення, сказали, що з Генеральної прокуратури України, що приїхали просто поговорити. Про що? Ми, кажуть, знаємо точно, хто в тебе стріляв. У тебе стріляв той-то. Почекайте, кажу їм, я ж сам знаю, хто в мене стріляв. Вони і кажуть, мовляв, Ринат. А я його і прізвище не відразу згадав. Уже потім зметикував, що це той, хто футбольний клуб "Шахтар" тримає, сам же я теж донецький", - розповів Чернишов.

"І перепитую: що, він стріляв? Говорять, так, він. Ну, кіно! Дзвоніть кому треба і говоріть, що це повна дурниця. Дав їм телефон, але вони зі свого набирали чийсь номер, напевно, свого начальника (видно, боялися, щоб номер у пам'яті на моєму не залишився)", - додав він.

"І той уже мені каже, мовляв, чому я в Донецьк не приїжджаю, боюся, чи що. Та не боюся, просто справи в мене в Москві. Не пам'ятаю, коли відпочивав. Ніколи. А він напирає. Ну, я, коротше, сказав, щоб мені більше не дзвонили і не приїжджали. Передаю їм слухавку і кажу: ще раз з'явитеся, будемо по-іншому розмовляти", - розповів Чернишов.

У той же час, Міністерство внутрішніх справ має намір порушити кримінальну справу за фактом замаху на Сергія Чернишова на прізвисько "Боцман", по якій підозрюваним може стати бізнесмен Ринат Ахметов.

У Генпрокуратурі заперечують, що їх група їздила до Чернишова.

Читайте також:

Луценко підловив Ахметова хитрою "спецоперацією"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...