Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Піскуна стежитиме за капіталами, податками і офшорами

П'ятниця, 22 липня 2005, 13:42
Заступник генпрокурора Тетяна Корнякова очолила міжвідомчу робочу групу з питань недопущення мінімізації податкових зобов'язань, вивозу капіталів за кордон, а також відмивання коштів через офшорні зони.

Створення такої групи за участю представників фінансових регуляторів, правоохоронних і контрольних органів, Антимонопольного комітету, Держфінмоніторингу і відповідні заходи затверджені однойменним розпорядженням уряду №271 від 18 липня.

Згідно з документом, у липні мають бути розроблені пропозиції про впровадження особливого режиму оподатковування ("залікові податки") для збиткових підприємств, а також про обов'язкову реєстрацію договорів з компаніями, зареєстрованими в офшорах.

Уряд також доручив у другому півріччі провести перевірки сплати бюджетних платежів компаніями з валовими доходами на рік понад 200 млн. грн. і щокварталу інформувати уряд про розрахунки з бюджетом цих компаній.

Кабінет міністрів також ініціює збільшення термінів перевірок великих платників податків з 20 до 90 днів і поповнення переліку передумов для таких перевірок за рахунок "доручень президента, Кабінету міністрів, звернення народних депутатів, працівників підприємства і т.ін."

Серед затверджених заходів також удосконалення порядку приведення індикативних експортних цін на продукцію ГМК і хімії до рівня мінімальних світових цін, щоденний моніторинг експортних операцій обсягом понад 1 млн. грн.

Крім того, проводитиметься моніторинг експортно-імпортних операцій великих платників податків з "невластивою продукцією", відшкодування ПДВ на суму понад 100 тис. грн., несвоєчасного надходження валютного виторгу і покупки резидентами валюти на суму понад 1 млн. грн.

Уряд також доручив у третьому кварталі впровадити паспорт угоди для експорту товарів, а до кінця року провести перевірки зовнішньоекономічної діяльності підприємств, які експортують спирт, алкогольні напої, тютюнові вироби, металобрухт і зерно.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування