Захисники губернатора Ющенка звинувачують його партію у диктатурі

П'ятниця, 22 липня 2005, 16:50
Учасники Рівненського обласного виборчого Блоку Віктора Ющенка звинувачують партію "Народний Союз Наша Україна" у "відродженні політичної диктатури".

Так вони відреагували на звернення НСНУ до президента Віктора Ющенка з проханням звільнити з посади голову Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія.

Учасники обурені тим, що делегати з’їзду партії НСНУ, "яка ще нічого не встигла зробити для зміцнення Української держави та духовного й матеріального збагачення українського народу" проголосували за звернення до президента про звільнення Червонія.

"Дії делегатів з’їзду та керівництва НСНУ ми розглядаємо як відродження політичної диктатури в Україні, яка мала місце в епоху Сталіна-Брежнєва, коли лише КПСС визначала розстановку керівних кадрів у державі", - йдеться у заяві учасників, повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації УНП.

Учасники Рівненського Блоку Ющенка вважають, що такі дії керівництва НСНУ "спрямовані не на об’єднання національно-демократичних сил заради спільної перемоги, а на їх розкол, що може призвести до втрати демократичних завоювань, здобутих українським народом під час виборів президента".

"Нам прикро, що першим кроком партії НСНУ, яка у програмних документах задекларувала своєю метою демократизацію українського суспільства, стало запровадження засудженого історією досвіду диктатури однієї політичної партії", - йдеться у заяві.

Учасники нагадують, що у 2001 році на Рівненщині обласні організації Українського Народного Руху (тепер УНП), Християнсько-Демократичного Союзу, Народного Руху України, партії "Реформи і порядок", Республіканської Християнської партії та Конгресу Українських Націоналістів об’єдналися у виборчий Блок Віктора Ющенка "Наша Україна", який у 2004 році став ядром коаліції "Сила народу".

На парламентських виборах 2002 року Блок здобув 57% голосів виборців, а на президентських виборах - майже 85% голосів, відданих за Ющенка.

Починаючи з 2001 року Червоній керував виборчим штабом Блоку та коаліцією "Сила народу", а у лютому 2005 року за поданням Української Народної партії його було призначено головою Рівненської облдержадміністрації

"Це призначення стало результатом політичної міжпартійної угоди, але цю посаду Червоній заслужив багаторічною боротьбою за Українську державність, українську мову, Українську церкву, за увічнення пам’яті українських героїв", - стверджують учасники Блоку.

Вони також підтримують спільне звернення лідерів НРУ, Української Народної партії, партій "Наша Україна" (ПРП) та партії "Батьківщина" про об’єднання в єдиний виборчий блок з єдиним виборчим списком для участі у наступних виборах парламенту.

"Ми готові до спільної участі у виборчому блоці, а не приєднання когось до когось. І ця співпраця має будуватися на тих політичних принципах та ідеалах національної демократії, що стали рушійною силою процесу очищення й оновлення українського суспільства та держави", - йдеться у заяві.

"Українська правда"

Читайте також:

Партія Ющенка вимагає звільнити губернатора Червонія. Соратників Литвина назвали "бандитами в законі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування