Росіяни образилася на Тимошенко за "цинічний відбір" майна

П'ятниця, 22 липня 2005, 19:41
Київська прокуратура завершила розслідування у кримінальній справі за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Держуправління справами при використанні і розпорядженні цілісним майновим комплексом держпідприємств "Готель Україна" і "Готель Дніпро".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Києва, вжито низку заходів цивільно-правового характеру щодо повернення готелів у державну власність.

Рішенням господарського суду Києва від 23 травня задоволено позов Держуправсправами до ТОВ "Темп Інвест", ТОВ "Дніпро Еліт", Печерської райдержадміністрації і ВАТ "Готель Дніпро" про визнання недійсним розпорядження керівника ДУС від 1 жовтня 2004 року "Про створення спільного підприємства на базі цілісного майнового комплексу ВАТ "Готель Дніпро" і акту про прийом-передачу будинку готелю у власність ТОВ "Дніпро Еліт".

Рішення суду набрало сили.

Тим часом депутат Держдуми Росії, основний акціонер Національної резервної корпорації (НРК) Олександр Лебедєв критикує дії уряду України за рішення про приватизацію київського готелю "Україна", у реконструкції якого мала намір взяти участь афільована з НРК компанія.

У листі Юлії Тимошенко Лебедєв нагадує, що афільована з НРК компанія заплатила внесок у $20 млн. за участь у ЗАТ "Готель "Україна", створеному в жовтні 2004 року з метою реконструкції однойменного готелю, що був побудований в 1961 році.

"По суті, НРК заплатила аванс у зв'язку з зобов'язанням інвестувати в реконструкцію
готелю, перетворити її в сучасний і знаковий для Києва туристичний і діловий центр", - говориться в листі.

НРК уже була готова почати фінансування проекту, однак 13 травня прокуратура Києва подала позов у суд про недійсність створення ЗАТ "Готель "Україна".

При цьому Лебедєв відзначає, що глава Фонду федерального майна Валентина Семенюк відзначала, що всі дії, пов'язані зі створенням цього ЗАТ, були проведені відповідно до законодавства.

Далі уряд України вніс готель "Україна" у перелік об'єктів, що підлягають приватизації.

Відповідно до плану-графіка підготовки до продажу готелю, першим пунктом є
"визнання Господарським судом Києва рішення про скасування держреєстрації ЗАТ "Готель "Україна"", а "оплата за об'єкт" повинна відбутися до кінця листопада 2005 року, говориться в листі.

"Про яке "громадянське суспільство", про яку правову державу може йти мова, коли уряд України включає потрібні йому рішення судів у плани своєї роботи з приватизації тих чи інших об'єктів, і призначає дату аукціону з продажу майна, що йому не належить?", - відзначається в листі депутата.

Лебедєв характеризує дії влади України як "цинічний відбір майна в суб'єктів господарювання, які не вписуються в місцевий національний колорит".

Читайте також:

Кабмін порушив закон через "Україну"?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування