У Турчинова є багато питань до Кучми і нема листка для Тимошенко

П'ятниця, 22 липня 2005, 22:15
Служба безпеки України має питання до екс-президента України Леоніда Кучми, але вона не хоче їх завчасно розголошувати.

Про це заявив голова СБУ Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"Зокрема, під час останнього брифінгу, я сказав, що ми не лише почали експертизу плівок Мельниченко, я підтвердив, що попереднє дослідження наших фахівців підтвердило, що дійсно записи були в його кабінеті і що головний фігурант Леонід Кучма", - сказав Турчинов.

"Що стосується інших аргументів, то у нас є багато питань, пов’язаних з його діяльністю на посаді президента і він повинен на них дати відповідь як громадянин України. Коли я почну більш детально говорити на цю тему, і розказувати, які питання, то тоді буде дзвінок, і знову скажуть – бачте, вже й Кучму упустили", - зазначив голова СБУ.

Він зазначив, що коли справу передаватимуть до суду, то він прийде до студії і розкаже, бо це "буде того варто". Турчинов також висловив сподівання, що встигне поставити всі питання Кучмі.

Говорячи про справу Гонгадзе, Турчинов зазначив, що "замало посадити за грати тих, хто особисто вбивав Гонгадзе, разом з ними мають сісти ті, хто його замовляв".

За його словами, зараз СБУ шукає місток, що "перервався після смерті Кравченка". "Тому ми шукаємо Пукача, який має забезпечити цей зв’язок", - додав він.

Турчинов уникнув від оцінки роботи інших силовиків, але відзначив, що цим силам бракує координації, а також зазначив, що "проголошувати звинувачення через телебачення не сприятиме доставці людей на допити".

Він також повідомив, що 26 липня президент проведе нараду керівників силових відомств, митниці та податкової, щоб покращити координацію їх роботи.

На питання, чи не "спрацьовує стара пам'ять при спілкуванні з прем'єром", якій вигідно мати свого голову спецслужби, Турчинов зазначив, що "СБУ не виконує корпоративних чи політичних замовлень і саме тому прем’єр і президент отримують від нас об’єктивну інформацію, ми не робимо якихось додаткових аркушів для тих, кому симпатизуємо".

Він також пообіцяв, що в випадку повернення до політики не буде використовувати даних, які стали йому відомі в СБУ, "щоб заробити рейтинг чи політичний аргумент".


Українська правда

Читайте також:

Турчинов назвав, кому повідомить першим про затримання можливого убивці Гонгадзе

У ТУРЧИНОВА 700 ГОДИН МЕЛЬНИЧЕНКА. ВІН ПРОВЕДЕ ЕКСПЕРТИЗУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування