Ющенко сумнівається, що Україна логічно здала ядерну зброю

Субота, 23 липня 2005, 14:14

Президент Віктор Ющенко не впевнений, що Україна вчинила логічно, коли відмовилася від ядерної зброї.

Про це він сказав у п’ятницю після огляду музею пам’яті жертв ядерного бомбардування в Хіросімі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, що він відчув, коли побачив макет Землі , на якому Україна була показана як країна без ядерної зброї, Ющенко відповів: "Хочу говорити чесно, оскільки в мене політична сторона питання і людське розуміння цього.

"У цілому на міжлюдському вимірі, безумовно, є почуття, що характерні для сотень мільйонів людей, коли ти подалі від цієї небезпеки - тоді жити спокійніше", - сказав президент.

"З іншого боку, чи вчинили ми в політичних обставинах злагоджено, логічно, комплексно - у мене є певні роздуми з цього питання".

При цьому Ющенко додав: "Я думаю, що сьогодні те, що зробила Україна, далеко не оцінено і від цього, чесно скажу, є певний дискомфорт".

Як повідомляє прес-служба глави держави, Ющенко з дружиною разом з українською делегацією поклали вінок до пам’ятника біля меморіального музею пам’яті жертв атомного бомбардування Хіросіми та оглянули експозицію музею.

При цьому президент відзначив, що, оглядаючи експонати, весь час думав про "тонку межу між мілітарним і мирним атомом" і про те, що в Україні 20 років тому трапилася "не менш жахлива трагедія" – Чорнобиль.

На думку Ющенка, сьогодні саме японці можуть найкраще зрозуміти ті виклики, які стоять перед Україною після Чорнобиля. "Ми розраховуємо на ваше розуміння і підтримку в боротьбі з наслідками Чорнобильської трагедії", – сказав він.

Президент також зазначив, що Україна, зі свого боку, як ніхто інший розуміє важливість меморандумів, які подає Японія проти країн, що продовжують ядерні випробування.

У зв’язку з цим Ющенко наголосив на важливості спільної позиції Японії і України в питаннях щодо реформування Ради безпеки ООН – органу, який може вживати важливі запобіжні заходи задля міжнародної ядерної безпеки.

6 серпня виповниться 60 років з дня трагедії у Хіросімі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News