Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко порушив справу проти підприємства Януковича/Могілевича

Субота, 23 липня 2005, 14:36

Співробітники луганської міліції викрили неправомірні дії посадових осіб Сєверодонецького державного виробничого підприємства "Об’єднання "Азот".

Встановлено, що вони в грудні минулого року придбали у державного підприємства "Газ України" та НАК "Нафтогаз України" 117,6 мільйонів кубометрів природного газу на суму понад 46 мільйонів гривень, який у подальшому на підприємстві не оприбуткували та у господарській діяльності не використали.

Натомість його було включено до складу податкового кредиту, на підставі чого незаконно отримано з бюджету відшкодування ПДВ на суму майже вісім мільйонів гривень, повідомляє у суботу управління зв’язків із громадськістю МВС.

Відносно згаданих посадових осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Як відомо, "Об’єднання "Азот" свого часу одні джерела пов'язували з кримінальним авторитетом Севою Могілевичем, інші – зі старшим сином Віктора Януковича.

В той же час, на Полтавщині працівники міліції викрили неправомірні дії одного з керівників ВАТ "Полтавагаз".

Він сфальсифікував виписку з протоколу засідання правління вказаного акціонерного товариства (51% підприємства перебувають в державній власності) про надання дозволу на реалізацію житлового приміщення площею понад 500 кв. метрів одному з ТОВ.

Таким чином державі було завдано збитків на загальну суму понад один мільйон гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу.

Українська правда

Читайте також:

Піскун перевірить підприємство, за яким нібито стояв син Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування