Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В державних резиденціях дозволять кататися на електромобілях і конях

Субота, 23 липня 2005, 15:38

Керівник державного управління справами Ігор Тарасюк вважає, що конфлікт, який виник між ДУС і народними депутатами, пов’язаний зі спробами його відомства навести порядок з державним майном.

Про це Тарасюк заявив у суботу під час відвідин державної резиденції "Залісся" у Київській області.

Як відомо, минулого тижня кілька депутатів із фракції Народно-демократичної партії звинуватили ДУС у тому, що воно не пускає їх до орендованих будинків у Пущі Водиці.

"Поки ми говоримо про депутатів, ми там тільки почали наводити порядок. Скажімо, є в Пущі Озерній депутат, який має за документами дерев'яний будиночок на кілька метрів. Ми приїжджаємо туди, а там камінний будинок на 500 метрів", - зазначив Тарасюк.

За його словами, раніше депутати просто брали в оренду на 49 років будиночки в Пущі Водиці, зносили їх і на їхньому місці будували свої маєтки, не погоджуючи з ДУС ні проекту, ні кошторису.

Зараз, як каже Тарасюк, він намагається встановити, що робити з тією власністю, яка була раніше на балансі ДУС.

"Нам треба або цей будинок списати, або підписати угоду і ввести його в експлуатацію, бо ця земля належить нам. І якщо депутат отруїться газом або з ним раптом щось станеться, то винні будемо ми", - зазначив керівник ДУС.

Тарасюк також зазначив, що на обслуговування таких будинків йде 15-20 тисяч. "Це теж наші збитки", - зазначив голова ДУС.

Зараз, за його словами, є приблизно 20-25 таких будинків, долю яких він намагається вирішити і через що "йде боротьба" з депутатами.

В той же час присутня на прес-конференції заступник міністра екології Олена Яворська зазначила, що щоб взяти на облік такий будинок, власнику треба заплатити штраф у розмірі 50% від вартості будинку.

Що стосується державних резиденцій, яких на балансі ДУС є 13, то Тарасюк зазначив, що вирішується питання їх статусу.

"Ми хочемо, щоб якщо в цих резиденціях не відбувається по року або й по три офіційних заходів, щоб вони самоокупалися і приносили прибуток", - зазначив голова ДУС.

Він також повідомив, що зараз розглядається питання про створення на території частини резиденцій національних заповідників. Це питання вивчається Мінекології, і міністерство планує підготувати відповідні документи до початку формування бюджету на наступний рік.

Щодо статусу "Залісся", то Тарасюк сказав, що він не проти використовувати резиденцію для проведення семінарів або зустрічей на платній основі. Він також не виключив, що резиденцію відкриють для простих громадян, які зможуть там відпочити, покататися на електромобілях або на конях.

Тарасюк також пообіцяв, що проведе для журналістів екскурсію до кримських резиденцій та до державної резиденції Синьогора в Гуті Івано-Франківської області.

Українська правда

Читайте також:

НДП скаржиться на свавілля ДУС - їх ділянку віддали "Динамо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...