Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин з Пінчуком поговорили з Європою про майбутнє

Неділя, 24 липня 2005, 11:44

Представник комісара ЄС з питань розширення Беніта Фереро-Вальднер закликає Україну не чекати на поступки з боку Європейського союзу.

"Україна має виконувати план дій Україна-ЄС і не чекати на будь-які поступки", - сказала вона у суботу на конференції в Ялті, повідомляє "5 канал".

За її словами, незважаючи на скасування Україною візового режиму для громадян країн-членів ЄС, поступок від Європейського Союзу очікувати поки що не доводиться.

В той же час, голова Верховної Ради Володимир Литвин висловився за активізацію відносин України з країнами Євросоюзу й різних європейських організацій.

Таку думку він висловив у суботу на другому Ялтинському європейському семінарі "Україна в Європейському Союзі: подальші кроки України?".

Литвин підкреслив, що "Україна повинна брати участь у більшості європейських організацій, для початку, як спостерігач", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На його думку, Верховна Рада повинна мати представництво в Європарламенті, повинні бути активізовані двосторонні відносини з країнами ЄС, в Україні повинна проводитися максимальна кількість конференцій і семінарів у рамках Євросоюзу.

У семінарі взяли участь народний депутат Віктор Пінчук, члени європарламенту Марек Сівец (Польща), член британського парламенту Стівен Байерс, політологи й експерти з Німеччини, Франції, Туреччини, Словаччини, Хорватії, Італії й інших країн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування